x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Un nou SUCCES romanesc la Cannes! Filmul "Comoara" de Corneliu Porumboiu a primit premiul Un Certain Talent

Un nou SUCCES romanesc la Cannes! Filmul "Comoara" de Corneliu Porumboiu a primit premiul Un Certain Talent

23 Mai 2015   •   22:59
Un nou SUCCES romanesc la Cannes! Filmul "Comoara" de Corneliu Porumboiu a primit premiul Un Certain Talent

Filmul "Comoara" în regia lui Corneliu Porumboiu a câştigat sâmbătă seară premiul Un Certain Talent la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, informează site-ul festivalului.

Juriul care a stabilit câştigătorii ediţiei din acest an la secţiunea Un Certain Regard a fost prezidat de Isabella Rossellini şi i-a mai avut în componenţă pe Haifaa al-Mansour (regizor - Arabia Saudită), Panos H. Koutras (regizor - Grecia), Nadine Labaki (regizoare şi actriţă - Liban) şi Tahar Rahim (actor - Franţa).

Premiul Un Certain Regard a fost acordat filmului "Hrutar" ("Rams") regia Grimur Hakonarson, Premiul Juriului a revenit peliculei "Zvizdan" ("The High Sun") regia Dalibor Matanic, distincţia pentru Cel mai bun regizor a fost câştigată de Kiyoshi Kurosava pentru "Kishibe no tabi" ("Journey to the Shore"), în timp ce Promising future prize a fost acordat ex aequo producţiilor "Masaan" - regia Neeraj Ghaywan şi "Nahid" - regia Ida Panahandeh.

"Comoara" de Corneliu Porumboiu spune povestea a doi bărbaţi care trec printr-o mulţime de întâmplări surprinzătoare în încercarea lor de a descoperi o comoară. Din distribuţie fac parte Toma Cuzin, Adrian Purcărescu şi Corneliu Cozmei.

Festivalul de Film de la Cannes - ediţia 68 a început pe 13 mai şi se va încheia duminică. 
Sursa Agerpres

×
Subiecte în articol: Un Certain Talent Corneliu Porumboiu