x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Unul dintre regizorii importanți din România a murit la numai 53 de ani

Unul dintre regizorii importanți din România a murit la numai 53 de ani

24 Iul 2017   •   21:10
Unul dintre regizorii importanți din România a murit la numai 53 de ani
Sursa foto: Foto: pressalert.ro

Răzvan Georgescu, unul dintre cei mai importanți regizori, scenariști și producători de film documentar, s-a stins din viață. Născut în 1964, la Târgu Mureș, Răzvan a absolvit Liceul Lenau din Timișoara și Facultatea de Filosofie din București. În 1989, a emigrat în Germania, scrie banatulazi.ro.

A produs și regizat mai multe filme, dintre care: “Născuți la comandă – Decrețeii” (2005), „Bela Lugosi – vampirul căzut” (2007), „Testimonial” (2008), „Pașaport de Germania” (2014). Este autorul cărții de povești „Fibunși” (Editura Fundația Interart Traide, 2015).

În 2015, într-un interviu acordat criticului de film Ionuț Mareș, pentru Ziarul Metropolis, Răzvan Georgescu a spus: “De la „Testimonial” încolo, chiar dacă sună orgolios, am încetat să mai fac filme care nu mă mai ating emoţional şi care nu mi se mai par stringente, relevante. Deşi am cancer, sau tocmai de aceea, sunt martor pe această lume al unor evenimente care au marcat biografia mea şi a altora, care m-au atins emoţional. Şi, în măsura în care eu sunt martorul acestor lucruri, fie şi pe tuşă, ca în cazul filmului „Paşaport de Germania”, am responsabilitatea să le povestesc”, spunea el.

×
Subiecte în articol: deces Răzvan Georgescu