x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film VIDEO: Cele mai scumpe filme din lume şi încasările lor

VIDEO: Cele mai scumpe filme din lume şi încasările lor

12 Dec 2009   •   00:00
VIDEO: Cele mai scumpe filme din lume şi încasările lor

Sumele, din ce în ce mai halucinante, investite în producţia de filme, au fost contabilizate într-un top de către accesshollywood.com. La baza acestuia au stat inclusiv încasările - care au cântărit decisiv în această balanţă. Partea leului a fost luată de "Piraţii din Caraibe: La capătul lumii". Filmul, care îl are pe Johnny Depp în rolul principal, are cel mai mare buget de producţie - 300 de milioane de dolari. Din acest top lipseşte superproducţia Avatar.



Piraţii din Caraibe: La capătul lumii, regizat de Gore Verbinski, filmul apărut în 2007 a avut încasări de 960 de milioane de dolari.


Poziţia a doua este ocupată de Titanic, produs în 1997 de James Cameron. Pelicula a avut un buget de 285 de milioane de dolari şi încasări de 1,8 miliarde de dolari.


Pe poziţia a treia s-a clasat Omul Păianjen 3, cu un buget de 258 de milioane de dolari şi încasări de 890 de milioane de dolari.


Harry Potter şi Prinţul Semipur, care a avut un buget de 250 de milioane de dolari şi încasări de 928 de milioane de dolari, se clasează pe poziţia a patra.



Pe poziţia a cincea a topului s-a situat un alt film din seria în care este inclus liderul clasamentului - Piraţii din Caraibe: Cufărul Omului Mort. Pelicula produsă în 2006 a avut un buget de 225 de milioane de dolari şi încasări de 1,06 miliarde de dolari.


Pe locul şase găsim filmul King Kong, regizat de Peter Jackson, în 2005. Filmul a avut un buget de 207 milioane de dolari şi încasări de 550 de milioane de dolari.


Pe locul al şaptelea s-a clasat Cronicile din Narnia: Prinţul Caspian, cu un buget de 200 de milioane de dolari şi încasări de 419 milioane de dolari.


Locul opt - James Bond: Partea lui de consolare, care a avut un buget de 200 de milioane de dolari şi încasări de 586 de milioane de dolari.


Locul nouă este ocupat de Superman revine (2006). Filmul, regizat de Bryan Singer, a avut un buget de 200 de milioane de dolari şi încasări de 391 de milioane de dolari.


Omul Păianjen 2 (2004) ocupă ultimul loc în Top 10, având un buget de 200 de milioane de dolari şi încasări de 783 de milioane de dolari.


Ordinea filmelor din acest top ar putea fi foarte curând schimbată după lansarea, săptămâna viitoare, a celui mai nou film al lui James Cameron, Avatar, despre care se vehiculează că ar fi una dintre cele mai scumpe producţii cinematografice, sumele variind de la 190 la 500 de milioane de dolari.
  

×
Subiecte în articol: film