x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Adrian Ursu, previziuni despre 2016. „Va creşte interesul publicului faţă de ştiri, dar va scădea calitatea actului jurnalistic”

Adrian Ursu, previziuni despre 2016. „Va creşte interesul publicului faţă de ştiri, dar va scădea calitatea actului jurnalistic”

08 Feb 2016   •   09:50
Adrian Ursu, previziuni despre 2016. „Va creşte interesul publicului faţă de ştiri, dar va scădea calitatea actului jurnalistic”

Mari vedete de televiziune spun că românii reprezintă cel mai pretenţios public european. Situaţia financiară precară a unora dintre privitori, plus supradoza de ore vizionate după anii comunismului, în care „se dădeau” doar două ore de TV pe zi, i-au făcut pe români experţi în televiziune.

Formate extraordinare, cumpărate cu bani mulți, care au durat în străinătate zeci de ani, la noi s-au consumat în două sezoane. Cu un public extrem de atent la fiecare eveniment, realizatorul emisiunii „Secvenţial”, Adrian Ursu, previzionează că, în 2016, în media, se vor întâmpla următoarele:

1. Va avea loc o creştere a interesului publicului faţă de ştiri, şi din cauză că este an electoral la noi, la români, dar şi pentru că se petrec tot felul de evenimente importante şi crize externe.

2 . În ciuda primului punct, va scădea calitatea actului jurnalistic. În încercarea de a vulgariza informaţia, multe medii au trecut bariera spre superficialitate, stil bombastic, tabloid exagerat şi lipsa oricăror criterii deontologice.

3. Conţinutul online va depăşi suma informaţiei livrate în ultimii ani. Prin diversificarea canalelor de transmitere, de la site-uri şi bloguri, cum era până acum, spre noile reţele de socializare şi mijloace de împrăştiere a imaginii şi conţinutului, se generează, probabil, pentru prima dată, mai mult conţinut propriu original decât share-ul de până acum pe subiecte preluate din presa tradiţională.
 

×
Subiecte în articol: adrian ursu