x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Antena 3, medaliată cu Gold World Medal la New York Festivals World’s Best Television & Films 2013

Antena 3, medaliată cu Gold World Medal la New York Festivals World’s Best Television & Films 2013

10 Apr 2013   •   17:12
Antena 3, medaliată cu Gold World Medal la New York Festivals World’s Best Television & Films 2013

Antena 3 a fost premiată alături de cele mai bune televiziuni din întreaga lume, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe 9 aprilie. Carmen Avram şi echipa emisiunii “În premieră” au fost desemnaţi câştigători la New York Festivals World’s Best Television & Film 2013, categoria Best Camerawork, cu reportajul “Pe-un picior de iad”.

În finala competiţiei pentru cele mai bune producţii TV şi filme, Antena 3 a avut trei nominalizări, Best Editing şi Docudrama fiind celelalte două categorii la care a fost propusă cu materialul “Ultima frontieră”.
"În aceste momente ne bucurăm enorm. Cuvintele sunt de prisos. Am văzut astăzi recompensată performanţa colegilor noştri şi am fost impresionat de cuvintele pe care membrii juriului le-au spus despre noi", a declarat Mihai Gâdea.

“Pe-un picior de iad”, reportajul câştigător, realizat de Carmen Moise (reporter), Cristian Tamaş (imagine) şi Lenard Zsolt (editor), prezintă viaţa mizeră pe care o duc oamenii de la marginea oraşului Baia Mare. Ei locuiesc în case cu şobolani, fără curent, fără apă, fără bani, hrănindu-şi copiii cu mâncare găsită la gunoi, păstrând totuşi, în sărăcia lor inimaginabilă, dragostea faţă de o ţară de la care nu mai aşteaptă nimic.

Click pentru a urmări reportajul "Pe un picior de iad"

__________________________________

Carmen Avram:
“Azi a fost unul dintre acele momente în care am ştiut sigur că undeva acolo sus cineva mă iubeşte mult. E Dumnezeu şi mai e cineva: mama mea, care m-a învăţat că uneori în viaţă visele se împlinesc mai greu, dar dacă nu le uiţi, ele vor da în târg atunci când trebuie şi niciodată fără muncă. Medalia de aur la Festivalul de la New York este un astfel de vis. Nu l-am visat în detaliu, dar mi-am dorit enorm să mă ocup de un proiect care să fie bun, recunoscut şi poate o inspiraţie pentru alţii. În Las Vegas am primit o confirmare: proiectul e bun şi e recunoscut. Mai rămâne să inspire şi voi fi un om împlinit. Pentru mine, astăzi, acum, acest AUR e ca un premiu pentru întreaga activitate. Am muncit enorm până la el, am învăţat de enorm de la cei mai buni, şi deşi sunt sigură că vor mai fi şi altele, această medalie va rămâne mereu în mine ca un reper şi ca un advertisment. Că nu avem voie, oricât de greu ne-ar fi, să coborâm ştacheta. Şi e, în acelaşi timp, o declaraţie de dragoste către colegii mei de la În Premieră, care sunt tot ce am visat şi mai mult decât atât”.

Lenard Zsolt: “Editarea a pornit ca o joacă şi acum mă plimbă prin lume”

Carmen Moise: „Cred că e cea mai fericită zi din viaţa mea. Nu cred, sunt sigură! Acum 3 zile a fost ziua mea. În avion, spre America, am împlinit 39 de ani. Mi s-a spus mereu că e îngrijorător pentru o femeie când se apropie de 40. Ei bine, pentru mine nu e deloc. Mă simt împlinită şi fericită. Am muncit foarte mult pentru asta şi aş mai face asta încă 39 de ani de acum încolo, dacă aş mai putea, numai ca să mai trăiesc un astfel de moment. Îi multumesc lui Cristian Tamaş, pentru că ştie întotdeauna cum să pună în imagine cuvintele mele, lui Zsolt Lenard, pentru toate nopţile frumoase petrecute la montaj, lui Carmen Avram, pentru că a crezut şi crede în mine în continuare, şi tuturor colegilor care au devenit în ultimii ani familia mea”.

Cristian Tamaş: “N-am visat niciodată că voi ajunge aici. E cu siguranţă vârful carierei mele, dar nu mă opresc aici, fiţi siguri de asta. Am trăit cele mai mari emoţii din viaţa mea în seara asta. Eu sunt obişnuit să stau în spatele camerei, nu mă pricep la cuvinte sau la discursuri. Dar aş vrea tare mult să îi multumesc tatălui meu, care mi-a pus prima dată camera de filmat în mână, băieţelului meu care, deşi e mic, nu se supără niciodata pe mine că stau prea mult la lucru, şi colegilor mei, alături de care am trăit poate cele mai frumoase momente din viaţa mea, în ultimii ani.”

Mihai Gâdea: „E una dintre cele mai frumoase dimineti din viata mea! Antena 3 a câştigat medalia de aur la New York Festivals International Television and Film Awards! Este o mare onoare pentru mine să fiu coleg şi prieten cu Carmen Avram, Cristian Tamaş, Carmen Moise şi Zsolt Lenard”.

Dana Grecu: „Sunt foarte mândră de ei! Foarte mândră! Oamenii aceştia merită toate premiile din lume. Şi nu pentru că sunt geniali, ci pentru că nu uită o clipă că mâine trebuie să fie mai buni decât ieri. Bravo Cristi, Tamaş şi Carmen Moise. Bravo Zsolt! Jos pălăria Carmen Avram”.

Mircea Badea: „Al multe-lea premiu internaţional intră în contradicţie totală cu titlul emisiunii «În premieră». Le doresc să îl contrazică în continuare, spre disperarea detractorilor inepţi”.

Maria Coman:
„E senzaţional să vezi cum poveşti din întreaga lume se adună pe aceeaşi scenă. Pentru că de fapt despre asta este vorba, despre poveşti şi despre cei care le descoperă şi le spun mai departe. Eu sunt foarte mândră de Cristi Tamaş, de Carmen Moise, de Carmen Avram, de toată echipa lor, pentru că ei asta fac. Spun poveşti. Şi o fac foarte bine”.

Adrian Ursu: „O planetă mult prea mică pentru În premieră şi Antena3!”

__________________________________
Nume importante din industria televiziunii şi a filmului au participat la competiţia pentru cele mai bune producţii, printre laureaţi numărându-se CNN, NBC, ABC, Deutsche Welle, ESPN, ITV Studios, Yahoo! Studios & Yahoo! Sports, Fuji Television Network, Showtime Networks ş.a..

Câştigătorii au fost desemnaţi de un juriu format din regizori, producători şi scenarişti consacraţi, alături de profesionişti de media din întreaga lume.

Antena 3 este singurul post de ştiri din România afiliat la CNN International şi este parte a INTACT Media Group.

×