x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Campania Observator de la Antena 1, ALEGE SĂ NU SUFERI schimbă legi nedrepte

Campania Observator de la Antena 1, ALEGE SĂ NU SUFERI schimbă legi nedrepte

18 Iul 2014   •   16:12
Campania Observator de la Antena 1, ALEGE SĂ NU SUFERI schimbă legi nedrepte

În urma campaniei ALEGE SĂ NU SUFERI iniţiată de Observator, ieri a avut loc prima intervenţie de protezare mamară, în Bucureşti. Sute de paciente mutilate de cancerul la sân vor intra în programul de reconstrucţie mamară, decontat de stat. Noua lege permite celor care şi-au pierdut sânii din cauza bolii cumplite să fie operate gratuit. Campania Observator “Alege să nu suferi”, iniţiată acum un an a cerut autorităţilor facilitarea reconstructiei mamare, după terminarea tratamentului. Carmen Dumitrof şi-a spus povestea dureroasă în cadrul campaniei, iar de ieri este prima pacientă din România care primeşte o proteză decontată de stat.

În 2012, România a recunoscut în faţa Europei că diagnostichează cu cancer mamar 25 de femei în fiecare zi. Şi că, tot zilnic, se fac în jur de zece operaţii de extirpare de sân. Dintre miile de femei mutilate de bisturiu ca să scape de boală, doar câteva zeci apelează la reconstrucţia mamară. În urma campaniei Observator, de la Antena 1, ALEGE SĂ NU SUFERI, acum toate femeile care au fost supuse unor astfel de intervenții vor putea beneficia de operații de reconstrucție decontate de stat.

În prezent, 45 de mii de femei din ţara noastră care au supravieţuit cancerului de sân au nevoie de reconstrucţie mamară. Pacientele se pot înscrie în program la cele şapte centre din ţară. Statul decontează doar proteza pentru sânul afectat de boală.

 

×