x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Ce mâncăruri le amintesc de copilărie juraţilor Hell’s Kitchen?

Ce mâncăruri le amintesc de copilărie juraţilor Hell’s Kitchen?

26 Aug 2014   •   15:48
Ce mâncăruri le amintesc de copilărie juraţilor Hell’s Kitchen?

Viaţa lor se roteşte în jurul mâncării, au gătit de-a lungul carierei lor pentru celebrităţi de la noi din ţară şi internaţionale, au creat farfurii spectaculoase din ingrediente care mai de care mai rare, însă toţi sunt de-a dreptul cuceriţi de gusturile simple care le amintesc de copilărie. Pentru cei trei chefi de la ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, show care va începe în această toamnă la Antena 1, cele mai dragi amintiri culinare au legătură cu mamele sau bunicile lor, care îi răsfăţau cu mâncăruri simple, dar savuroase. Aşa se face că chef Cătălin Scărlătescu recunoaşte că pentru el copilăria are gust de orez cu lapte şi prăjitură cu bulion. ”Ori de câte ori mă gândesc la anii copilăriei şi la ce îmi plăcea să mânânc îmi vine în minte prăjitura bunicii cu pastă de roşii. Este o reţetă uşoară, delicioasă, care, în opinia mea, este oglinda inventivităţii şi a talentului românilor în bucătărie. Combinaţai aceea simplă de pastă de roşii cu blat pufos, la care se adaugă parfumul gemului de prune şi al nucilor îmi aduce cu drag aminte de copilărie şi de zilele petrecute în grădina bunicilor”, spune temutul chef.

Pentru Florin Dumitrescu, mâncarea înseamnă tot. ”Viaţa mea se învârte în jurul mâncării, starea mea de spirit, zilele mele sunt bune sau rele în funcţie de mâncare. Şi mai cred că mâncarea e ceva ce ne leagă de trecut foarte mult, de rădăcinile noastre. În mod inconştient, atunci când alegi să mănânci ceva faci nişte asocieri cu amintiri, oameni, locuri. Mie două feluri de mâncare îmi amintesc de copilărie: pipote cu ceapă şi sos de roşii şi supă de legume făcută de mama, recunoaşte cheful de la ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”.”

Iar chef Bontea mărturiseşte că preparatele mamei sale, de meserie bucătăreasă, nu numai că i-au marcat copilăria, ci l-au şi determinat să îşi facă o carieră în domeniu. ”Tocăniţa de pui cu ceapă făcută de mama are gust de copilărie pentru mine. Eu eram cel mai mic dintre fraţi, astfel că de cele mai multe ori rămâneam acasă cu mama şi stăteam mai mereu pe lângă ea în bucătărie. Aşa am prins gustul acestei meserii atât de frumoase, aşa m-am lăsat cuprins de microbul gătitului şi de la ea am prins primele ponturi culinare”, spune Sorin.

×