x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Cel mai iubit show culinar, lider de piață cu ediția de luni seară: Micul bucătar de 4 ani a făcut senzație la bancul de lucru

Cel mai iubit show culinar, lider de piață cu ediția de luni seară: Micul bucătar de 4 ani a făcut senzație la bancul de lucru

15 Mai 2018   •   14:35
Cel mai iubit show culinar, lider de piață cu ediția de luni seară:  Micul bucătar de 4 ani a făcut senzație la bancul de lucru
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie

Ediția de luni seară a emisiunii “Chefi la cuțite” a fost una de poveste, iar spectacolul asigurat de cei mai talentați concurenți și de cei trei chefi a clasat emisiunea în topul preferințelor telespectatorilor. Cel mai iubit show culinar a fost lider de piață atât pe publicul comercial din mediul urban, cât și la orașe, iar în minutul de aur de la 21:42, peste 1.600.000 de telespectatori la nivel național urmăreau o altă ediție savuroasă de jurizări pe nevăzute. Așa se face că în intervalul de difuzare al emisiunii, 19:59-22:59, “Chefi la cuțite” a fost lider la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, cu o medie de 7,5 puncte de rating și 20,9 % cota de piață, în vreme ce pe locul secund se clasa Pro Tv cu 6,1 puncte de rating și 17 % cota de piață. Emisiunea a fost lider de piață și la orașe, cu o medie de 6.9 puncte de rating și 15,4 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al treilea, după Kanal D, cu o medie de 5,8 puncte de rating și 13 % cota de piață.

Pe măsură ce etapa de jurizări pe nevăzute se apropie de final, farfuriile care ajung în fața celor trei chefi sunt degustate ținând cont de standardul înalt al competiției stabilit de bucătari în sezonul de poveste al show-ului. Dacă o parte dintre ei încă reușesc să îi impresioneze complet pe chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, câțiva concurenți trec prin adevărate momente de foc și ies din platou fără niciun cuțit. Sute de candidați s-au prezentat în fața specialiștilor, însă cel mai mic dintre ei a reușit aseară să asigure cea mai memorabilă jurizare. La doar 4 ani și jumătate, Radu Fulga a obținut un cuțit de aur și o rundă de aplauze binemeritate din partea juriului.

Copilul minune al bucătăriei a venit în competiție alături de mama sa, însă a mărturisit că rețeta sa specială de tiramisu a fost pregătită de la început şi pânã la final chiar de el. Ingredientul special al desertului, dragostea”, a reușit să topească inimile juraților, iar gustul prăjiturii a fost apreciat de specialiști înainte ca ei să ghicească cine s-ar putea afla în spatele ușilor. Deși mânuțele sale abia cuprindeau uneltele de gătit, copilul a pus în compoziție “albușuri strălucitoare ca stelele pentru a face o prăjitură pentru toată lumea”. Desculț și cu un sorț plin de cacao și mascarpone, Radu și-a făcut apariția în fața mesei de jurizare, iar momentul i-a lăsat pe chefi fără cuvinte. Mama sa, care a intrat în platou după ce băiatul a avut “o discuție ca între bărbați cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, le-a explicat că pasiunea lui Radu pentru bucătărie s-a născut dintr-o curiozitate, iar acum cel mic își pregătește singur omleta de dimineață și gătește destul de des alături de tatăl său. Cu îndemânarea și flerul unui viitor chef, cel mai mic concurent din show-ul “Chefi la cuțite a ridicat standardul competiției, primind un cuțit de aur și asigurând o jurizare de poveste.

Alți bucătari au trecut aseară prin momente tensionate, iar timpul limitat de la bancul de lucru i-a presat să se autodepășească pentru a obține votul de încredere al juraților. Un alt concurent care a impresionat a fost Marlena Botezatu, care după cinci sezoane a avut curajul să vină în fața specialiștilor cu un desert special pregătit pentru chef Florin Dumitrescu. Lucrează ca bucătar în Londra de mai bine de 15 ani, iar greutățile pe care le-a întâmpinat nu au făcut-o să renunțe la cea mai mare pasiune a sa, gastronomia. Tocmai de aceea, tarta sa de ciocolată cu jeleu de limetă a fost alegerea sofisticată și curajoasă, ce a reușit să îi impresioneze definitiv pe jurați. „Eu o farfurie ca asta nu am mai văzut”, a afirmat chef Scărlătescu impresionat, iar cei trei i-au acordat Marlenei pașaportul către etapa următoare. Și Samsher Chand, un concurent nepalez, a trecut printr-o jurizare plină de emoții. Briani, preparatul său condimentat pe bază de orez a fost pe placul juraților, dar aceștia l-au trecut prin momente de foc până să îi dezvăluie că a obținut votul lor de încredere: “E inacceptabil! Eu sunt român, nu pot să mănânc așa picant, vrei să mă omori?!, afirma chef Bontea. Atmosfera tensionată din platou s-a încheiat în momentul în care cloșurile au dezvăluit că bucătarul nepalez a reușit să se califice: „Te-am păcălit, ești chef, ai făcut bine ceea ce ai făcut. Bravo!”.

O ciprioată frumoasă ce i-a făcut ochi dulci lui Scărlătescu, un cântăreț de muzică populară ce s-a declarat nemulțumit de faptul că jurații nu i-au apreciat preparatul, o mascotă-banană misterioasă care se ține de șotii și un român din Londra care a venit în țară special pentru preselecții au făcut și ei parte din show-ul de luni seară. Jurizările pe nevăzute continuă și azi, iar strategiile chefilor încep să se definitiveze. După 11 ediții în care au degustat preparate care mai de care mai savuroase, cei trei încep să se gândească cât mai serios la ucenicii care le-ar putea asigura câștigul în cel de-al cincelea sezon “Chefi la cuțite. Cine reușește să se înscrie pe lista lor, dar și cine părăsește concursul fără nicio șansă de a continua, telespectatorii vor vedea diseară, de la 20:00, pe Antena 1.

 

 

Sursa:Kantar Media

Copyright:ARMADATA S.R.L.

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group

Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All Urban si National

Perioada 14 mai 2018     

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite