x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Copiii fac o demonstrație de arte marțiale din antichitate, la “Next Star”

Copiii fac o demonstrație de arte marțiale din antichitate, la “Next Star”

09 Mar 2017   •   17:17
Copiii fac o demonstrație de arte marțiale din antichitate, la “Next Star”

Șase copii, cu vârste între 9 și 12 ani din București, vin joi, 9 martie, de la ora 20.30, la “Next Star” pentru a-i uimi pe jurați cu o demonstrație de... pangration, o artă marțială care se practica în Grecia antică. Printre ei, se află și campioni mondiali la acest sport.

Eroii greci Hercule și Tezeu au inventat pangrationul. În antichitate, soldații greci și spartani învățau elemente de bază din pangration  pentru a se putea descurca în războaie, dacă rămâneau fără arme”, explică juratul Dorian Popa, mentorul din concurs al acestor copii.

Pangrationul este lupta totală. Pitagora a fost campion la pangration. De altfel, toți marii matematicieni și filosofi greci au practicat acest sport”, susține antrenorul copiilor, sensei Gelu Cojocaru.

 Jurații Alina Eremia, Pepe și CRBL vor auzi pentru prima dată de pangration joia aceasta, în show-ul prezentat de Dan Negru. Cum vor aprecia ei demonstrația celor șase copii, telespectatorii Antenei 1 vor afla pe 9 martie, de la ora 20.30, într-o nouă ediție “Next Star”.

×