x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Daniel Osmanovici a ajuns la ușa lui George Baltă în cadrul campaniei de Paște “Cioc-Cioc”

Daniel Osmanovici a ajuns la ușa lui George Baltă în cadrul campaniei de Paște “Cioc-Cioc”

08 Apr 2015   •   11:47
Daniel Osmanovici a ajuns la ușa lui George Baltă în cadrul campaniei de Paște “Cioc-Cioc”
Sursa foto: Mihai Stetcu

Impresionat de povestea fostului rugbyst George Baltă, țintuit într-un scaun cu rotile în urma unui accident cumplit suferit chiar pe teren, Daniel Osmanovici s-a alăturat campaniei de Paște inițiate de Antena 1 și a făcut ”cioc-cioc” la ușa aestuia pentru a-i oferi un coș cu bunătăți. Prezentatorul Observator a dorit astfel să sublinieze respectul și admirația pe care o poartă campionului care, deși trăiește într-un scaun cu rotile, este un exemplu de recuperare și mod de viață.

”George este special. Și nu pentru că este într-o situație specială, ci pentru cum reușește să devină punctul central al oricărei întâlniri. Este mai ”normal” decât reușim mulți dintre noi să fim și asta pentru că înțelege cât de prețios este fiecare lucru pe care ni-l oferă viața, lucru pe care multi dintre noi, uneori, îl neglijăm. Toate acestea, alături de umorul lui m-au cucerit. De fapt, așa a cucerit pe toată lumea care a ajuns să îl cunoască. Este un model pentru noi si este un model pentru cei ca el. Mă bucur să îl numesc prieten și mă bucur că am putut, printr-un gest mic, să îl suprind, să îi arăt încă o dată cât îl stimez. Cu ocazia aceasta am reușit să îi cunosc și mama (pe tatăl lui îl știam deja de ceva vreme), care e o femeie excepțională și care pregătește niște dulciuri tare gustoase. Mulțumesc, George”, a povestit Daniel.

Prezentatorul Observator a ținut neapărat să fie el cel care ajunge la ușa lui George Baltă, mai ales că amândoi sunt implicați într-un eveniment sportiv de amploare care se desfășoară la nivel mondial, ambii fiind ambasadorii locali Wings for Life World Run, cursă în care întreg mapamondul aleargă pentru cei care nu pot.

Povestea lui George Baltă este de-a dreptul impresionantă. Paralizat de la piept în jos, el este un campion. În 2006, rugbystul care are în palmares zece ani de sport, a suferit un accident cumplit pe teren, o fractură de coloană, iar de atunci se luptă cu handicapul său şi visează ca într-o zi să meargă din nou. După ce a fost țintuit la pat, a trecut în scaunul cu rotile și, cu mult optimism, a început să facă exerciții de recuperare. După sute de ore de exerciţii, şi-a recuperat braţele, spatele, dar nu-şi simte încă în totalitate degetele, abdomenul.

×