x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Denisa, câștigătoarea “Ie, Românie” – Crișana, este studentă la Matematică. Emisiunea prezentată de Mircea Radu a ajuns la final

Denisa, câștigătoarea “Ie, Românie” – Crișana, este studentă la Matematică. Emisiunea prezentată de Mircea Radu a ajuns la final

21 Apr 2018   •   10:41
Denisa, câștigătoarea “Ie, Românie” – Crișana, este studentă la Matematică.  Emisiunea prezentată de Mircea Radu a ajuns la final

Denisa Mihele, 20 de ani, din comuna  Dobrești, județul Bihor a fost aleasă aseară drept cea mai frumoasă fată din Crișana, în ultima ediție a emisiunii “Ie, Românie”, prezentată de Mircea Radu, la Antena 1. Denisa este studentă în anul II la Facultatea de Matematică și are o minte sclipitoare. Este ambițioasă, harnică, iscusită și pasionată de tradiții și portul popular.

Vrem să arătăm că în Crișana încă se păstrează tradiția și vrem ca aceasta să nu se piardă, așa cum s-au pierdut alte tradiții  din această țară minunată”, a spus câștigătoarea.

Denisa Mihele i-a impresionat pe jurații Andreea Bălan, Nicolai Tand și Cosmin Seleși cu două momente: unul tradițional, de ortăcie a fetelor, în care a devenit surată cu Margherita din Clejani, vedeta care a descoperit-o, și un altul de improvizație, pe care l-a susținut tot împreună cu Margherita.

De asemenea, jurații au ales aseară și cel mai talentat localnic, Iulia Cotuț (13 ani), din comuna Dobrești, care i-a cucerit pe cei trei jurați de la București cu felul în care a interpretat o piesă de muzică ușoară.

Așadar, aseară, în finala “Ie, Românie” – Crișana, au urcat pe scenă cele mai frumoase fete și cei mai talentați localnici din regiune, descoperiți de Margherita de la Clejani și Cezar Ouatu, în localitățile Dobrești, Pomezeu și Roșia, din județul Bihor.

Proba de talent, susținută alături de vedetele care le-au descoperit, proba întrebărilor capcană și cea a sincerității, defilarea cu straița, un element specific portului din Crișana, proba de dans modern și de dans popular, dar și cea de defilare în costum popular au făcut diferența între cele șase finaliste. De asemenea, ele au mai avut de trecut o probă rurală, desfășurată în aer liber, în care au trebuit să gătească o plăcintă tradițională crișăneană, plăcinta cu crumpi (cartofi). La finalul unei seri pline, jurații au ales câștigătoarea finalei „Ie, Românie” – Crișana: Denisa Mihale (20 de ani), o fată mândră, harnică și isteață din comuna Dobrești.

Cu această ediție, caravana „Ie, Românie”, condusă de Micea Radu, și-a încheiat misiunea de redescoperire a frumuseții satului românesc. 14 vedete au colindat în lung și-n lat sate din toate colțurile țării și au scos la iveală fete mândre, talente autentice, tradiții și obiceiuri. A fost o călătorie în România adevărată și profundă, o încercare de întoarcere a românilor la tradițiile satului adevărat.

×
Subiecte în articol: Ie, Românie