x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber TVR News și-a încetat emisia, noaptea trecută

TVR News și-a încetat emisia, noaptea trecută

01 Aug 2015   •   09:33
TVR News și-a încetat emisia, noaptea trecută

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a ridicat joi poprirea de pe conturile Televiziunii Române, în urma achitării de către TVR a datoriei scadente către bugetul de stat, informează televiziunea publică într-un comunicat transmis AGERPRES.

Poprirea stabilită de ANAF a fost de 10,3 milioane de lei. Suma integrală a fost plătită, dovada plăţii fiind remisă către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Biroul de Executare Silită, în vederea deblocării conturilor operaţionale.

ANAF a blocat, pe 20 iulie, conturile operaţionale ale TVR din cauza datoriilor către bugetul de stat. În prezent, datoria fiscală totală se ridică la aproximativ 457 milioane de lei.

Consiliul de Administraţie al TVR a luat mai multe măsuri în vederea limitării cheltuielilor şi achitării datoriei către bugetul de stat. Astfel, CA al TVR a decis în şedinţele din 21, respectiv 28 iulie: închiderea, de la 1 august, a postului TVR News, comasarea Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere, reducerea deplasărilor şi a altor activităţi generatoare de costuri, dar şi reducerea temporară a activităţii pentru perioada 1 august - 31 decembrie 2015 şi iniţierea consultărilor cu sindicatele cu privire la restructurarea şi reducerea de personal.

Printre măsurile luate de CA al TVR se mai află diminuarea, până la 70 - 75% a sumei aferente contractelor de prestări
servicii, de muncă pe perioada determinată şi celor privind cumulul de salarii cu pensii, reducerea cu 20% în medie lunară a drepturilor de autor şi a drepturilor conexe, neangajarea producţiei unor emisiuni generatoare de costuri mari, reducerea cheltuielilor curente, atragerea de finanţări şi participări în servicii pentru derularea unor proiecte editoriale şi renegocierea unor contracte comerciale.

Conducerea TVR vizează în continuare iniţierea unor demersuri în măsură să ducă la reducerea cheltuielilor, restabilirea echilibrului financiar şi la plata datoriilor acumulate, se mai arată în comunicat.

×