x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Vedetele din „Asia Express” ajung în Laos, a doua țară din maratonul de 5000 de kilometri

Vedetele din „Asia Express” ajung în Laos, a doua țară din maratonul de 5000 de kilometri

25 Feb 2018   •   19:02
Vedetele din „Asia Express” ajung în Laos,  a doua țară din maratonul de 5000 de kilometri
Sursa foto: DIANA OROS

Aventura Asia Express continuă luni seară pentru cele șase echipe rămase în competiție, în a doua țară din traseul dur de 5000 de kilometri pe teritoriul asiatic- Laos. Primul impact cu această cultură nouă a fost un șoc pentru concurenți, care nu par să se fi obișnuit deloc cu stilul și obiceiurile localnicilor.  Cu toate acestea, vedetele sunt mai mult decât încântate să ajungă într-o țară în care temperaturile sunt mult mai ridicate: „Aici e mult mai cald. Nu am mai văzut soarele de zece zile”, a afirmat Liviu Vârciu încântat.

Laos, ca și Vietnamul, este o țară preponderent budistă, dar diferența este dată de structura populației. În Laos există circa 70 de triburi și naționalități și se vorbesc circa 85 de limbi, lucru ce va îngreuna și mai mult viața concurenților în fiecare probă. Supranumită și „țara spiritualității” este cunoscută pentru multitudinea templelor rămase neschimbate încă din vremuri străvechi, căci doar capitala- Luang Prabang găzduiește peste 66 de lăcașuri de meditație.

Dacă primirea din Vietnam nu a fost una tocmai relaxantă, din cauza faptului că vedetele au început cursa mult mai devreme decât se așteptau, aflați în țara spiritualității lucrurile se desfășoară ușor diferit. Startul cursei de luni seară va începe după o ceremonie de binecuvântare a zilei, care-i va lăsa pe concurenți foarte uimiți: „Eu nici nu știam că există acești călugări îmbrăcați în haine portocalii. Credeam că sunt un mit, că există doar în povești, sau că au existat acum foarte mult timp!”, mărturisește Daniela Crudu.

Aflați într-o școală de conduită budistă, concurenții vor fi martorii unui ritual ținut de călugării laosieni, menit să le poarte noroc pe parcursul următoarelor etape. Un astfel de loc sacru impune foarte multe restricții, așa că vedetele trebuie să aibă grijă atât la ținută, dar și la lucrurile pe care le spun, sau le gândesc. Cu toate acestea, Daniela, coechipiera Vicăi Blochina, nu se teme să spună cu voce tare părerea sa: „Mă simt ca la Arsenie Boca!”, afirmă aceasta amuzată. Dincolo de barierele culturale și religioase, se pare că Daniela a găsit totuși un lucru în comun cu cei care practică budismul, energia pozitivă, deși nu pare să le înțeleagă practicile întru totul:  „Meditația înseamnă să stai fără să faci nimic? M-am cam plictisit și nu am putut să mă concentrez prea mult. Nu simt că mă ajută la nimic. Pot să meditez și singură, când sunt în jacuzzi, nu acolo...pe uscat”.

Dacă pentru unii dintre concurenți ceremonia a fost un prilej de a se încărca cu energie pozitivă, alții nu au rezonat cu ritualul condus de călugării budiști: „Poate că pentru ei Buddha este același Dumnezeu ca la noi. Doar că eu îl simt altfel. Mi s-a părut un pic ciudat să mă rog acolo., a declarat Liviu Vârciu. La polul opus, Lora a rămas complet impresionată de obiceiurile templelor asiatice și are convingerea că ceremonia le va purta noroc în următoarele provocări din competiția „Asia Express”: „Ritualul de ceremonie la care am participat astăzi m-a încărcat cu foarte multă energie pozitivă. Eram relaxată, eram calmă și sper să mă țină toată ziua.”. Dacă momentele speciale petrecute în templul budist din Laos îi vor proteja pe concurenți în probele dure ce îi așteaptă luni seară, telespectatorii Antena 1 pot vedea mâine, de la ora 20:00, într-o nouă ediție a reality show-ului „Asia Express”.

×
Subiecte în articol: Asia Express