x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Tudor Turcu, desemnat de romani castigatorul celei de-a doua editii X Factor

Tudor Turcu, desemnat de romani castigatorul celei de-a doua editii X Factor

24 Dec 2012   •   12:48
Tudor Turcu, desemnat de romani castigatorul celei de-a doua editii X Factor
Sursa foto: Mihai Stetcu
Finala X Factor, lider de audienta.
Aproximativ 800 000 de romani au urmarit duminica seara, pana dincolo de miezul noptii, X Factor, talent-show-ul cu cel mai mare premiu oferit vreodata intr-o emisiune de divertisment, in valoare de 200.000 de euro. Antena 1 a fost lider de audienta in randul publicului din intreg mediul urban, surclasand Pro TV, aflat pe locul al doilea al clasamentului. Tudor Turcu, rocker-ul cu interpretari originale, a fost desemnat marele castigator al premiului X Factor, in urma SMS-urilor trimise de romani. Luni dimineata, dupa o seara in care a sarbatorit victoria alaturi de intreaga echipa X Factor, Tudor era inca sub soc: “NU-mi vine sa cred nici acum ca am castigat. Cred ca am nevoie de mai multe zile ca sa ma obisnuiesc cu gandul. N-am cuvinte sa multumesc tuturor romanilor, n-am cuvinte sa multumesc Antenei 1. Dintr-o data, multumita X Factor, tot ce-am visat incepe sa se intample. Le doresc tuturor celor care vorbesc si simt romaneste Craciun fericit”. Claudiu Oprea, Head of Production Antena Group, a declarat: “Este primul concurent care a aparut in fata juriului X Factor, era un baiat inalt, timid, cu o voce exceptionala, care a trecut doar multumita timbrului sau unic. A urmat o calatorie de cinci luni de zile, in care Tudor Turcu s-a transformat dintr-un baiat timid din Medias, intr-un superstar. Asta inseamna puterea X Factor, sa gasesti talentul, sa-l slefuiesti sis a ajunga sa cucereasca publicul. Vom mai auzi de Tudor Turcu asa cum vom mai auzi de multi dintre finalistii X Factor. Suntem convinsi ca Romania mai are foarte multe talente pe care X Factor de-abia asteapta sa le puna in valoare”. 

Emotii mari au fost duminica seara, cand Romania urma sa desemneze castigatorul X Factor. In concurs ramasesera Ioana Anuta (Slatina), Natalia Salagean (Oradea) si Tudor Turcu (Medias). Fiecare dintre participanti au fost sustinuti si incurajati la posturile de televiziune, radio si in locale, astfel ca X Factor a devenit, in finala, si un concurs intre regiuni geografice. In urma prestatiilor finalistilor, romanii au decis, prin SMS-suri, care dintre cei trei va parasi concursul: Natalia Selegean, politista care l-a avut mentor pe Cheloo, a strans cele mai putine voturi si a parasit scena X Factor.

Varful de audienta al serii de duminica a fost inregistrat cand Natalia a vorbit, pentru ultima oara in calitate de concurenta, de pe scena de X Factor: in minutul 23,11, Antena 1 inregistra 26,3% medie de share si 10,8% rating, echivalentul a 1.133.000 de telespectatori. In acest minut, Pro TV avea 10,8% market share si 4,4 % rating, aproximativ 464 000 de telespectatori.

Finala mare i-a adus la duel pe Tudor Turcu si Ioana Anuta. Dupa o noua sesiune de voturi, marele castigator a fost desemnat de telespectatori: medieseanul Tudor Turcu este, de duminica noapte, premiantul celei de-a doua editie X Factor.
Pe scena talent-show-ului au urcat, in seara de duminica, Albano, care a cantat in duet cu Paula Seling, Lexter, dar si castigatorul de anul trecut al X Factor, Andrei Leonte.

×
Subiecte în articol: x factor Tudor Turcu