x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica 1.000 de muzicieni italieni cântă o melodie a formației Foo Fughters ca sa convingă trupa să susțină un concert în orașul lor (VIDEO)

1.000 de muzicieni italieni cântă o melodie a formației Foo Fughters ca sa convingă trupa să susțină un concert în orașul lor (VIDEO)

31 Iul 2015   •   19:11
1.000 de muzicieni italieni cântă o melodie a formației Foo Fughters ca sa convingă trupa să susțină un concert în orașul lor (VIDEO)

O mie de muzicieni au interpretat simultan în Cesena melodia 'Learn to Fly' a grupului Foo Fighters pentru a cere membrilor acestei formaţii să dea un concert în micul oraş din nordul Italiei, care are numai 100.000 de locuitori şi nu este prea des ţinta unor turnee întreprinse de artişti celebri, relatează vineri ziarul spaniol 'El Pais'. Înregistrarea ineditului concert a fost postată pe Youtube în 30 iulie şi a avut peste cinci milioane de accesări în mai puţin de 24 de ore.

Rockerii americani de la Foo Fighters au răspuns rapid atât pe Twitter, cât şi pe Facebook. 'Ce frumos, Cesena', au comentat ei, la început. 'Ne vedem în curând, Cesena'- a fost postarea cu care a revenit câteva ore mai târziu grupul, care are programat un turneu în Italia în luna noiembrie.

Ideea realizării acestei înregistrări aparţine unui italian, Fabio Zaffagnini, care a lansat pe internet, în luna decembrie, cu câţiva prieteni, proiectul de crowfunding 'Rockin'1000'. 'Dacă reuşim, ne vor refuza? Nuuuu..', scria el, pentru a convinge o mie de fani să i se alăture şi pentru a obţine suma de 40.000 de euro necesară organizării concertului. Înregistrarea s-a realizat, iar acum rămâne de văzut şi dacă Dave Grohl, fondatorul trupei americane, şi colegii lui vor cânta în Cesena.


×