x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica A fost sau nu MARIA TĂNASE SPIOANĂ? Află câteva amănunte absolut incredibile

A fost sau nu MARIA TĂNASE SPIOANĂ? Află câteva amănunte absolut incredibile

02 Apr 2018   •   11:50
A fost sau nu MARIA TĂNASE SPIOANĂ? Află câteva amănunte absolut incredibile

Maria Tănase, „privighetoarea muzicii populare româneşti“, a dus o viaţă de poveste care pe alocuri s-a împletit cu elemente de film poliţist. A fost adorată de români, iubită de bărbaţi.

Dar şi suspectată de spionaj şi hărţuită de Securitate. Primele au venit pe fondul unei poveşti amoroase.

La sfârşitul anilor `30, când Maria Tănase cunoscuse deja cele mai înalte culmi ale succesului şi era un nume cunoscut de toţi români, a trăit o iubire scurtă cu un personaj controversat, Maurice Negre.

Pe jurnalistul francez Maurice Negre l-a cunoscut pe vremea când cânta la restaurantul Capşa. S-a lăsat sedusă de misteriosul bărbat înalt şi frumos şi o vreme au fost un cuplu celebru al Bucureştiului.

Când Maurice Negre a fost arestat sub acuzaţia de spionaj şi condamnat la 10 ani de închisoare, fiind încarcerat la Aiud, Maria Tănase a făcut tot posibilul să-l scape.

Se spune că, din dragoste pentru Maurice, şi-a vândut toate bijuteriile şi blănurile, ca să facă rost de banii necesari pentru a-l scoate din închisoare. S-a speculat că, în schimbul eliberării iubitului, Maria ar fi acceptat chiar să joace rolul de spion.

...............

CItește mai multe amănunte incredibile despre activitatea ca

×