x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica A murit basistul trupei 'Yes'! avea 67 de ani

A murit basistul trupei 'Yes'! avea 67 de ani

29 Iun 2015   •   08:50
A murit basistul trupei 'Yes'!  avea 67 de ani

Basistul şi co-fondatorul trupei 'Yes', Chris Squire, a murit la 67 ani, potrivit unui anunţ făcut duminică de celebrul grup rock britanic, citat de AFP.

Cu "inima grea şi cu o tristeţe insuportabilă", membrii trupei 'Yes' au adus la cunoştinţa publicului decesul colegului, prietenului şi co-fondatorului acestui grup muzical, Chris Squire, se spune în comunicat.

Chris a murit în pace duminică seara în Phoenix, Arizona, în braţele soţiei lui iubitoare, Scotty , mai menţionează comunicatul.

Artistul a dezvăluit luna trecută că suferă de o formă rară de leucemie şi că va urma un tratament în Phoenix, oraşul în care locuia în SUA.

Născut în nord-vestul Londrei, ca fiu al unui şofer de taxi şi al unei gospodine, el a fost exmatriculat de la şcoală în 1964, deoarece avea părul prea lung.

Chris Squire a fondat trupa 'Yes' împreună cu cântăreţul Jon Anderson în anul 1968.

Printre cele mai faimoase albume ale acestui grup sunt 'The Yes Album' şi 'Fragile' în 1971, 'Close to the Edge' în 1972, 'Tales from Topographic Oceans' în 1973, 'Relayer' în 1974 şi 'Going for the One' în 1977, menţionează AFP.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: trupa yes chris squire deces rock trupe muzica