x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ad Libitum, Jeremy Ragsdale, Francesca Nicolescu și Salvatore Pierluca  intră în marea finalã ”X Factor” 2017

Ad Libitum, Jeremy Ragsdale, Francesca Nicolescu și Salvatore Pierluca  intră în marea finalã ”X Factor” 2017

18 Dec 2017   •   12:17
Ad Libitum, Jeremy Ragsdale, Francesca Nicolescu și Salvatore Pierluca   intră în marea finalã ”X Factor” 2017

Cei patru finaliști din cel de-al șaptelea sezon X Factor au fost aleși aseară prin voturile telespectatorilor. Ad Libitum, Jeremy Ragsdale, Francesca Nicolescu și Salvatore Pierluca au fost favoriții publicului, astfel că vor intra în marea finală live de vineri, 22 decembrie, de la ora 20.00, la Antena 1.

Seara a început cu emoții copleșitoare, nu doar pentru cei cinci concurenți care au intrat la vot vineri seara, în prima gală, ci pentru toți cei nouă, deoacere fiecare dintre ei știa că până la finalul serii doar patru vor ajunge în marea finală.

Alina Mocanu și Katerina Biehu au fost primele concurente care au părăsit scena ”X Factor”, însă nu înainte de a interpreta o ultimă melodie. Din nou, Katerina și-a pus tot sufletul în cântecul ”Rugă pentru părinți”, astfel că până la ultimele versuri toți cei prezenți aveau ochii în lacrimi.

Rând pe rând, Teodora Sava, Flashback, Anton Banghan, Jeremy Ragsdale și Pierluca Salvatore, Francesca Niculescu și Ad Libitum au urcat apoi pe scenă pentru a încerca să convingă telespectatorii că merită voturile care să îi trimită în marea finală.

            Vizibil emoționat după ce colega sa din echipa Horia Brenciu a fost eliminată, Jeremy Ragsdale i-a dedicat Katerinei melodia ”Tu ești primăvara mea”, prin care a dovedit încă o dată că meditațiile sale la limba română dau rezultate. ”Nu contează de unde vii, sunt de acord că ești un adevãrat profesionist, că ai cea mai bună voce, că ești cel mai experimentat. Ești ca un lup înconjurat de iepurași”, a glumit Carla’s Dreams înainte de a-l felicita pe Jeremy.

            La finalul celor 20 de minute de vot comun, a venit rândul băieților de la Flashback să cânte ultima lor melodie la ”X Factor”. Performanța lor râmâne însă una remarcabilă, aceasta fiind primul grup format în urma audițiilor și care a reușit să ajungă până în semifinală.

            După ce s-au despărțit de trei dintre cei nouă colegi, concurenții s-au mobilizat însă, cu ajutorul mentorilor, și au intrat într-o nouă etapă eliminatorie. Teodora Sava, Jeremy Ragsdale, Anton Banaghan, Ad Libitum, Francesca Nicolescu și Pierluca Salvatore au arătat că au resurse inepuizabile și au ridicat și mai mult baremul pentru viitorii concurenți ”X Factor”. De la Sia, la ”Caruso” cei patru jurați și-au provocat discipolii pentru a-și depăși limitele, iar rezultatele le-au întrecut propriile așteptări.

Considerată una dintre favorite, atât de către jurați, cât și de colegii ei, Teodora Sava a fost prima care a părăsit concursul ”X Factor”, sezonul 7. Competiția a fost atât de strânsă încât cei doi băieți din echipa lui Ștefan Bănică au ajuns ca la final să fie la egalitate de voturi. In fața acestei situații nemaintâlnite până acum, mentorului i-a revenit sarcina extrem de dificilă de a alege dacă vrea să meargă în finală alături de Anton sau împreună cu Pierluca.

”Eu nu cred asta, vă rog să mai faceți niște calcule... Eu am ales o dată, a doua alegere nu o mai fac. Pierluca vine din Italia cu o poveste extraordinară, puteți alege amprenta sa personală sau puteți alege vocea extraordinară a lui Anton. Nu ar fi corect ca eu să iau eu această decizie”, a declarat Ștefan Bănică, vizibil marcat.

În cele din urmă, potrivit regulamentului, departajarea s-a făcut în funcție de numărul voturilor unice, adică numărul de SMS-uri trimise de pe numere de telefon diferite. Salvatore Pierluca a avut doar nouă voturi unice în plus față de Anton, însă acest lucru l-a ajutat să devină cel de-al patrulea finalist din acest sezon.

Astfel, în marea finală live de vineri, de la ora 20.00, pe Antena 1, fiecare dintre cei patru jurați va avea câte un concurent din echipa sa care, initial, a fost compusă în Bootcamp din zece membri. Delia va merge alături de Francesca Nicolescu, echipa Horia Brenciu va fi prezentă prin vocea lui Jeremy Ragsdale, muzica clasică va fi reprezentată în continuare de Ad Libitum și Carla’s Dreams, în timp ce Ștefan Bănică va continua să lucreze alături de Salvatore Pierluca pentru ca vineri să aibă o apariție remarcabilă în marea finală.

×
Subiecte în articol: X Factor