x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Amendă de 10.000 de lei pentru organizatorii concertului lui Robbie Williams

Amendă de 10.000 de lei pentru organizatorii concertului lui Robbie Williams

28 Iul 2015   •   14:16
Amendă de 10.000 de lei pentru organizatorii concertului lui Robbie Williams

Cele două firme care au organizat concertul lui Robbie Williams la Bucureşti au fost amendate cu suma de 10.000 lei de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru un comportament incorect în relaţia cu consumatorii, neasigurând suficiente puncte de vânzare a produselor alimentare şi a băuturilor, conform unui comunicat al instituţiei.

În perioada 19-23 iulie 2015, la ANPC au fost înregistrate aproximativ 300 reclamaţii ale consumatorilor pentru concertul lui Robbie Williams din data de 17 iulie.

Consumatorii au reclamat, în principal, faptul că pentru achiziţionarea de băuturi şi produse alimentare au stat la cozi minim 45 de minute, după ce, anterior, au mai stat la o altă coadă pentru a încărca o anume sumă de bani pe un card.

În urma controlului, s-a constat că societăţile organizatoare trebuiau să asigure în perimetrul destinat concertului, conform planului de organizare, o suprafaţă suficientă pentru ca toţi participanţii să poată achiziţiona băuturi şi produse alimentare.

ANPC precizează că la verificarea contractelor încheiate între organizatori şi societăţile comerciale care urmau să presteze servicii de vânzare de produse în locaţia evenimentului, organizatorii nu s-au asigurat că firma prestatoare va garanta instalarea a cel puţin 300 de metri liniari de standuri, aşa cum iniţial stabiliseră prin contractul încheiat cu societatea prestatoare, care cu 2 zile înainte de eveniment a renunţat să participe la eveniment.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a constatat un comportament incorect în relaţia cu consumatorii, această practică aducând atingere în mod direct intereselor consumatorilor. Cei doi organizatori au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei pentru încălcarea drepturilor consumatorilor.

Deoarece în cadrul evenimentului, pentru achiziţia de produse, s-au folosit exclusiv carduri care nu erau nominale, ANPC a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru verificarea încasărilor şi a recuperării sumelor rămase neutilizate de către consumatori.

'Astfel de practici vor fi verificate şi sancţionate de ANPC, astfel încât consumatorii să beneficieze de respectarea tuturor drepturilor. Este o bătaie de joc la adresa consumatorilor', a declarat, în comunicat, preşedintele ANPC, Marius Alexandru Dunca.

Într-un comunicat remis săptămâna trecută AGERPRES, ANPC arăta că participanţii la concertul lui Robbie Williams au fost nemulţumiţi de cozile imense de la centrele pentru apă, sucuri şi bere, la care au stat chiar şi peste 90 de minute, dar şi de insuficienţa acestor centre. De asemenea, au fost făcute reclamaţii referitoare la lipsa personalului pentru servire, ineficienţa acestora, lipsa coşurilor de gunoi precum şi la imposibilitatea cadrelor medicale de a ajunge la persoanele cărora li s-a făcut rău din cauza căldurii şi a deshidratării.

×