x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Angela Gheorghiu - „Live at The Scala"

Angela Gheorghiu - „Live at The Scala"

01 Iun 2007   •   00:00

Prima apariţie a sopranei pe celebra scenă din Milano, acompaniată de pianistul Jeff Cohen, constituie suportul sonor al unui nou album ce urmează să apară la EMI Classics in luna iulie a acestui an.

Prima apariţie a sopranei pe celebra scenă din Milano, acompaniată de pianistul Jeff Cohen, constituie suportul sonor al unui nou album ce urmează să apară la EMI Classics in luna iulie a acestui an.

Repertoriul ales de artistă este compus din arii preclasice, bel canto, şansonete şi lucrările unor compozitori romăni precum Alfred Alessandrescu, "Sub perdeaua dragei mele", Diamandi Gheciu "Şi dacă", Tiberiu Brediceanu, "Floricica de pe apă", "Bade, pentru ochii tăi", "Vai, bădiţă, dragi ne-avem", şi Gherase Dendrino, cu "Te iubesc", din opereta "Lăsaţi-mă să cănt". Absolventă a Academiei de Muzică din Bucureşti, Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional la Covent Garden, in 1992, an cănd a strălucit şi pe scenele Metropolitan Opera şi Wiener Staatsoper.

Incepănd din 1994, cănd BBC a transmis "La Traviata" in direct de la Covent Garden, in care a interpretat magistral rolul Violettei, Angela Gheorghiu are in permanenţă oferte de a cănta pe cele mai faimoase scene din intreaga lume.

DISTINCŢII. Avănd din 1998 un contract exclusiv la EMI Classics, Angela a primit nenumărate premii internaţionale, ca "Gramophone", "Diapason d’Or", "Choc du Monde de la Musique", "Echo", "Italian Musica e dischi", "Critics’ Award" etc.

Discuri pentru player

BLACK SABBATH

The Dio Years & Live at Hammersmith Odeon. Album de colecţie lansat de componenţii legendarului grup britanic Tony Iommi şi Terry "Geezer" Butler, impreună cu fantasticul solist Ronnie James Dio şi toboşarul Vinny Appice. Cei patru s-au adunat anul trecut in studio pentru a mai inregistra trei noi piese pentru acest album. Aranjată cronologic, compilaţia urmăreşte traseul grupului din 1979 pănă la "Heaven And Hell", din 1981, şi include hiturile "Neon Knights", "Die Young", "After All (The Dead)", "TV Crimes" etc.

DOLORES O’RIORDAN

Are You Listening. După dizolvarea trupei The Cranberries (in 2003), fosta solistă a continuat să apară in concerte, invitată de Luciano Pavarotti, Sting, Zucchero, Michael Bolton, Eric Clapton şi Sheryl Crow. In luna mai a.c., Dolores şi-a lansat primul album solo, produs de celebrul Youth (U2, Paul McCartney). "Acest album reprezintă o revenire la viaţă, o călătorie care a ajuns la fi-nal... Este timpul ideal pentru a face muzică din nou. Am inspiraţie, şi asta e tot ce contează", a declarat artista.

LINKIN PARK

Minutes to Midnight. Noul album a intrat direct pe locul 1 in topul 200 de la Billboard, realizănd cea mai spectaculoasă ascensiune din 2007. Co-produs de Mike Shinoda şi de Rick Rubin, materialul este considerat "o adevărată revelaţie", mai ales că băieţii au declarat deja că este "cel mai bun album al lor şi un moment de cotitură in carieră". La doar o săptămănă de la lansare, a fost declarat Disc de Platină in Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Singapore, Austria, Elveţia şi Franţa.

RUSH

Snakes & Arrows. Originară din Toronto, formaţia are de 30 de ani aceeaşi componenţă (Alex Lifeson - chitară, Geddy Lee - voce, chitară bas, Neil Peart - tobe), fiind una dintre cele mai valoroase grupuri rock din lume, cu albume de referinţă precum "2112" (1976), "Moving Pictures" (1981), "Presto" (1989) sau "Rush in Rio-live" (2003). Noul album a apărut la 1 mai, iar primul single, "Far Cry", este difuzat de radiourile din intreaga lume. In curănd, acelaşi material va fi disponibil şi in format DVD.

×
Subiecte în articol: muzica albu