x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica ANGELA MOLDOVAN. Deși trecuse de 80 de ani, rămăsese copilul răsfățat al scenei (ascultă aici cele mai îndrăgite melodii)

ANGELA MOLDOVAN. Deși trecuse de 80 de ani, rămăsese copilul răsfățat al scenei (ascultă aici cele mai îndrăgite melodii)

21 Mai 2017   •   23:12
ANGELA MOLDOVAN. Deși trecuse de 80 de ani, rămăsese copilul răsfățat al scenei (ascultă aici cele mai îndrăgite melodii)

Angela Moldovan (n. 19 septembrie 1927, Chișinău, d. 13 octombrie 2013, București) a fost cântăreață română de muzică populară. A fost căsătorită cu actorul Victor Moldovan, și cu textierul, scenaristul Mircea Block, autorul versurilor mai multor binecunoscute cântece precum "Mi-am facut bundita noua", „Fata neichii”, „Sărba de la Deleni”, „Ia mai zi-i măi fluieraș”, „Merge satul la cules”, „Dorul mă cată pe-acasă”.

Deși s-a născut la Chișinău, Angela Moldovan s-a mutat alături de familie la Târgu-Mureș, apoi la Timișoara și Suceava.

A absolvit liceul la Suceava, apoi Conservatorul la Cluj. Debutează în 1950 pe scena Operei din Cluj, unde a activat timp de patru ani. 

A fost solistă a Ansamblului Ciocârlia, dar vocea ei cu un timbru special i-a făcut loc și pe marile scene clasice. A jucat în numeroase opere, cum ar fi: "Nunta lui Figaro" (Mozart); "Rigoletto" (Verdi); "Hänsel și Gretel" (Humperdinck).

A fost un copil răsfățat al scenei, până în ultimul an de viață, deși trecuse de 80 de ani, Angela Moldovan...............

Citește mai mult despre ANGELA MOLDOVA și ascultă mai multe melodii ale artistei AICI

Cine sta posomorata

Fata neichii

Frunzulita si-o sipica

Ia mai zi din fluieras

Ia-mi taicuta papucei

Mi-am facut bundita noua

Si-am zis verde de lastar

Spune bade vrei nu vrei

 

×