x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Aniversare cu tam-tam

Aniversare cu tam-tam

de Alex Revenco    |    22 Mai 2008   •   00:00

Prince îşi serbează cei 50 de ani cu o carte

Prince îşi serbează cei 50 de ani cu o carte
 

Prince, care se află în spatele unor albume de mare succes precum “Purple Rain” (1984) şi “Sign O’ The Times” (1987), va împlini 50 de ani în luna iunie, ocazie cu care va lansa şi prima sa carte. “21 Nights” (Editura Atria) este o publicaţie multimedia ce are ca bază de plecare o serie de 21 de concerte consecutive sold-out, susţinute de artist pe stadionul O2 din Londra în vara lui 2007.


PURPLE BOOK.
Cartea va ieşi pe piaţă în luna septembrie a acestui an şi va cuprinde versuri scrise de Prince, imagini din spatele scenei realizate de fotograful american Randee St. Nicholas şi un CD cu improvizaţii şi cîntări neoficiale, “Indigo Nights”, disponibil doar în această variantă. Coperta “21 Nights” va fi imprimată în alb şi ar­gintiu, iar cartea va fi îmbrăcată într-o casetă de culoare purpurie, cu­loarea favorită a cîntăreţului. Re­pre­zentanţii editurii au declarat că este unica oportunitate ca fanii artistului să cunoască în detaliu viaţa şi secretele picante ale lui Prince. Pînă atunci, Prince face o mică pauză, anulîndu-şi toate angajamentele din următoarele două luni din cauza ope­raţiei pe care a suferit-o la şold. Intervenţia a fost necesară deoarece artistul american nu se mai putea mişca în timpul show-urilor din prici­na coregrafiilor solicitante pe care le-a pus în scenă de-a lungul timpului.

 

Discuri pentru player

Def Leppard

“Songs From the Sparkle Lounge”. Este cel de-al 14-lea album de studio realizat de faimosul grup din Marea Britanie, care va cînta la Bucureşti, alături de Whitesnake, la 8 iulie. Potrivit solistului Joe Elliott, avem de-a face cu “un album foarte rock, diferit radical de tot ceea ce am făcut pînă acum. Păstrînd spiritul clasic Def Leppard, e o reîntoarcere în timp, la mijlocul anilor ’70, cu un sound gen AC/DC şi new wave. Iar cei care cu­nosc muzica noastră vor exclama: Whow!, nu mă ­aşteptam la aşa ceva”.

 

Portishead

Third. Aşa cum arată şi titlul, este al treilea album de studio al formaţiei britanice şi primul ei “semn de viaţă” după nouă ani de pauză, timp în care muzicienii au fost implicaţi în diverse proiecte solo. Referitor la noul disc, cei de la Portishead au dat un comunicat laconic: “Albumul conţine 11 piese şi durează 49 de minute şi 13 secunde” şi au pornit într-un turneu de promovare în Europa. Recent au onorat şi invitaţia venită din SUA, participînd la Coachella Valley Music and Arts Festival.

 

The Feeling

Join with Us. Amintind de ce­le­brele Queen, Yes & Electric Light Orchestra, cvintetul londo­nez a realizat acest al doilea al­bum cu intenţia de a fi radio friendly, de a intra în topuri, acest lucru fiind perfect realiza­bil. Cele 12 piese ale noului disc sînt plăcute, melodioase, cu armonii vocale şi discrete solouri de chitară sau pian. Iată cîteva titluri: Won’t Go Away, Loneliness, Connor, This Time, Greatest Show on Earth. Primul single, I Thought It Was Over, a intrat în Top 10 din UK.
 

Enrique Iglesias

95/08. După succesul albumului “Insomniac”, Enrique lansează un nou material, de această dată în limba spaniolă. Discul este o colecţie Greatest Hits ce conţine melodii ajunse pe locul întîi în topul Latin Billboard, precum şi două piese noi. Materialul este disponibil şi în format deluxe, incluzînd 19 piese şi 9 videoclipuri ale pieselor în limba spaniolă. Discul se găseşte în versiunea internaţională, cu 49,9 lei, dar şi în varianta Special Pentru România, la preţul de 29,9 lei.

×
Subiecte în articol: muzica