x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica ARCUB inclus În TURNEUL european Mat Maneri / Lucian Ban / Evan Parker

ARCUB inclus În TURNEUL european Mat Maneri / Lucian Ban / Evan Parker

18 Oct 2017   •   18:51
ARCUB inclus În TURNEUL european  Mat Maneri / Lucian Ban / Evan Parker

Între Vortex Jazz Club din Londra și Bimhuis din Amsterdam, celebrul jazzman newyorkez Mat Maneri alături de Evan Parker și Lucian Ban se opresc joi, 24 octombrie, ora 19:30, la ARCUB, București, pentru un concert exclusiv de lansare a celui mai recent album al său, Sounding Tears. Concertul este prezentat în cadrul seriei Jazz @ ARCUB - Artist in Residence, ajunsă la cea de-a doua stagiune, curatoriată de celebrul muzician Mircea Tiberian și organizată de ARCUB cu susținerea Primăriei Capitalei.

În luna octombrie 2017, trioul Maneri / Parker / Ban se află într-un turneu european de promovare a albumului Sounding Tears. Concertul de la ARCUB, programat pe 24 octombrie, de la ora 19:30, este al doilea concert din cadrul stagiunii curente de jazz Artist in Residence de la ARCUB, deschisă pe 5 octombrie 2017.

Sounding Tears este primul album în 12 ani pe care Mat Maneri îl scoate ca lider. Elogiat de critici și public pentru noile direcții deschise în jazzul contemporan, violonistul newyorkez Mat Maneri - care a cântat în trecut cu David S. Ware, Paul Motian, Joe Morris – lansează în luna mai 2017 albumul Sounding Tears, primit cu recenzii elogioase de All About Jazz, The Guardian, Jazz Trail.

Pentru cel mai recent album al său, Mat Maneri lucrează cu legendarul saxofonist britanic Evan Parker și cu pianistul Lucian Ban, colaboratorul său de aproape o decadă. Jurnalistul Stuart Broomer, de la New York City Jazz Record, scria despre Sounding Tears, „Maneri, Ban și Parker duc improvizația la un nivel de claritate și coerență care rareori poate fi atins. Fără îndoială, una dintre cele mai frumoase lansări de discuri din 2017".

×