x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Audiență slabă la gala Premiilor Grammy din acest an

Audiență slabă la gala Premiilor Grammy din acest an

28 Ian 2020   •   12:29
Audiență slabă la gala Premiilor Grammy din acest an
Sursa foto: facebook

Audienţa TV a galei anuale Grammy Awards a fost de 18,7 milioane de telespectatori, o scădere de 6% în raport cu 2019, a anunţat postul de televiziune CBS, deţinut de grupul ViacomCBS.

Anul trecut, gala de decernare a celor mai importante premii din industria muzicală americană a atras în faţa micilor ecrane aproximativ 19,9 milioane de telespectatori.

Show-ul de duminica trecută, organizat la Los Angeles şi care a avut o durată de trei ore şi jumătate, a avut o mare câştigătoare: Billie Eilish, care a obţinut trofeele puse în joc la toate cele patru categorii principale - cel mai bun album, cel mai bun cântec, cea mai bună înregistrare şi cel mai bun artist debutant, devenind prima femeie care reuşeşte această performanţă.

Celebrităţile care au apărut în timpul transmisiunii în direct i-au adus un ultim omagiu celebrului baschetbalist Kobe Bryant, care a murit într-un accident de elicopter cu puţine ore înainte de debutul galei Grammy, organizată în sala care reprezintă terenul propriu al echipei sale de baschet, Los Angeles Lakers.

Gala Grammy cu cea mai slabă audienţă din toate timpurile a avut loc în 2006, când doar 17 milioane de telespectatori americani au vizionat show-ul.

În statisticile publicate duminică, analizate de Nielsen, nu au fost incluse persoanele care au urmărit gala Grammy în baruri şi în spaţii publice.

În pofida acestei scăderi de audienţă, CBS a insistat asupra faptului că Grammy Awards 2020 a avut totuşi cea mai mare audienţă şi cel mai mare angajament pe reţelele de socializare dintre toate show-urile de entertainment difuzate în prime time până acum în acest an, depăşind audienţa Globurilor de Aur 2020, o gală vizionată pe 5 ianuarie de 18,3 milioane de telespectatori.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: grammy audienta