x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş: Opera merită mai mult; oamenii creativi nu au voie să fie excluşi de atitudini retrograde

Cioloş: Opera merită mai mult; oamenii creativi nu au voie să fie excluşi de atitudini retrograde

28 Apr 2016   •   19:45
Cioloş: Opera merită mai mult; oamenii creativi nu au voie să fie excluşi de atitudini retrograde
Sursa foto: Steluta Popescu

Opera din Bucureşti este o instituţie de cultură care merită mai mult decât i s-a oferit până acum, oamenii creativi şi cu idei nu au voie să fie excluşi de acolo de atitudini retrograde, a declarat joi premierul Dacian Cioloş.

"Nu sunt interimar, voi face o propunere de ministru foarte curând. Cât despre Opera din Bucureşti, e o instituţie de cultură care merită mai mult decât i s-a oferit până acum, pentru că la rândul ei poate oferi mai mult. Oamenii creativi şi cu idei nu au voie să fie excluşi de acolo de atitudini retrograde. Arta, în accepţiunea mea, trebuie să ne înveţe toleranţa, să ne incite la curiozitatea pentru nou şi frumos, pentru universal, şi nu să întreţină replierea spre frici de diferite forme şi ură. Nu ne vom câştiga încrederea în noi înşine şi nici nu vom pune mai bine în valoare ce avem noi mai de preţ în cultură prin atitudini naţionaliste", a scris Cioloş pe Facebook.

Premierul a subliniat că ONB ar trebui să fie atât o instituţie de repertoriu, cât şi una de proiecte.

"Pe de altă parte, evoluţia acestei instituţii trebuie să fie una inclusivă, şi nu exclusivă, bineînţeles pentru cei care doresc să fie parte a evoluţiei. Opera, în opinia mea, ar trebui să fie o instituţie de repertoriu, dar şi de proiecte. Cred că vom fi în măsură să anunţăm câteva perspective clare în acest sens foarte curând", a adăugat Cioloş.

El a reacţionat astfel la un comentariu făcut pe pagina sa de un utilizator al reţelei de socializare, în legătură cu problemele de la ONB.

Într-un alt răspuns, şeful Executivului menţionează că ministrul demisionar al Culturii a lansat reforme, dar că "voinţa de reforme trebuie dublată şi de tact şi răbdare atunci când le pui în aplicare".

"Îl apreciez pe Vlad pentru multe lucruri, pentru spiritul său reformist, pentru spontaneitatea sa, pentru cultura pe care o are, pentru loialitate, ş.a.m.d. Iar lucrurile pe care i le reproşez i le spun direct", a spus premierul. AGERPRES

×