x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Clujul, destinaţia muzicală a verii

Clujul, destinaţia muzicală a verii

21 Iul 2016   •   12:45
Clujul, destinaţia muzicală a verii

Aproximativ 300.000 de spectatori sunt aşteptaţi, conform organizatorilor, la festivalul Untold de la Cluj, între 30 iulie şi 2 august. Concertele vor însuma 80 de ore de muzică pentru toate gusturile, pe scenă urmând să urce nume consacrate precum DJ-ul Andam Beyer, DJ Sasha, Armin van Buuren sau David Guetta.

DJ-ul şi producătorul suedez Adam Beyer este una din cele mai populare figuri de pe scena techno internaţională şi face parte din noul val de DJ europeni de succes. Beyer a schimbat scena muzicii techno odată cu lansarea “Drum Codes 1” în 1995. Sasha, DJ şi producător recunoscut la nivel global pentru inovaţiile sale în sfera muzicii electronice, are în palmares nominalizări la premiile Grammy, patru premii la International Dance Music Awards, trei premii la DJ Awards şi a fost votat DJ-ul numărul 1 al lumii în anul 2000, de către DJ Magazine.

Sasha a remixat piese pentru artişti precum Madonna, The Chemical Brothers şi Hot Chip şi a influenţat prin colaborările avute generaţia tânără de DJ precum BT şi James Zabiela. Britanicul Lee Burridge a “construit” scena muzicală underground din Hong Kong la începutul anilor 1990. Fiind unul din primii DJ de muzică dance din Hong Kong, şi-a impus cu uşurinţă personalitatea şi stilul la nivel global, fiind în prezent un nume constant în primele locuri din topul DJ Magazine. John Digweed, Craig Richards, Tobi Neumann, Steve Lawler, Matthew Dekay, DJ Craig Richards şi Sasha sunt doar câteva din numele cu care Burridge a avut colaborări de-a lungul carierei. Pe lângă headlinerii binecunoscuţi deja, vor mai veni şi patru dintre cei mai îndrăgiţi artişti electro-dance-music din lume - Avicii, Armin van Buuren, David Guetta şi Dimitri Vegas & Like Mike, care urcă pe aceeaşi scenă pentru prima dată în România.

Cazare în timpul festivalului

În momentul actual, participanţii la festival pot lua în calcul următoarele posibilităţi de cazare: Campingul oficial Untold, cu o capacitate de apoximativ 25.000 de persoane şi Campusul Haşdeu, cu 1.000 de locuri disponibile. Hotelurile din zonă sunt rezervate integral deja, astfel că organizatorii i-au încurajat pe localnici să vină în întâmpinarea cererii mari cu oferte de cazare pentru cele patru zile.

Un bilet pentru o zi de festival costă 129 de lei. Cazarea în camping, pentru o zi, costă 52 de lei

×