x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, a doua oară la Bucureşti (GALERIE FOTO)

Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, a doua oară la Bucureşti (GALERIE FOTO)

de Diana Scarlat    |    29 Iun 2015   •   19:18
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, a doua oară la Bucureşti (GALERIE FOTO)
Sursa foto: FOTO - Adrian Manolache

Fostul chitarist al celebrei trupe Guns N' Roses a venit pentru a doua oară la Bucureşti în formula Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, după concertul din 2013, de la Sala Palatului. Show-ul de două ore a încântat aseară peste 5.000 de fani români şi străini.

Chitara lui Slash a readus fanilor vechi hituri ale trupei Guns N' Roses, dar şi ale Velvet Revolver: "You're a lie", "Nightrain" sau "Wicked Stone" au coabitat cu "You Could Be Mine", "Welcome to the Jungle" sau "Sweet Child O'Mine".

Despărţirea oficială a lui Slash de Guns N' Roses a avut loc în 1996. De atunci, chitaristul a lansat două formaţii de succes, respecctiv Slash's Snakepit (1994 - 2002) şi Velvet Revolver (2002 – 2008). A mai cântat alături de Zakk Wylde, Ozzy Osbourne, Chris Cornell, Michael Jackson şi Fergie, iar proiectul cu Myles Kenedy, solistul formaţiei Alter Bridge, a început în 2010. În această formulă, au fost lansate două albume: "Apocalyptic Love" (2012) şi "World on Fire" (2014).

Slash este considerat unul dintre cei mai importanţi chitarişti din istoria muzicii rock, fiind apreciat pentru talent, inovaţie şi charismă. Publicaţii de prestigiu, precum Time şi Rolling Stone, l-au inclus mereu în topul celor mai buni chitarişti, iar, în 2012, artistul împreună cu o parte din vechii săi colegi din Guns N' Roses au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame.

 




FOTO - Adrian Manolache

Cu nelipsitul său joben şi postura sa impasibilă, pe marginea scenei, Slash a fost "complicele" perfect pentru muzicienii care l-au însoţit la Bucureşti. Muzica a variat de la "Welcome to the Jungle"- cover-ul hitului Guns N'Roses, noua piesă "The Dissident" la "Rocket Queen", care a inclus o amplă demonstraţie de virtuozitate din partea lui Slash.


FOTO - Adrian Manolache

La aproape o oră şi 40 de minute de la începutul spectacolului, publicul a putut cânta "Sweet Child O'Mine", cu artiştii de pe scenă.

Pentru finalul "regulamentar" al show-ului, rockerii au păstrat cover-ul după Velvet Revolver - "Slither", dar nu înainte ca vocalul să prezinte, unul câte unul, muzicienii de pe scenă. La prezentarea lui Slash, publicul a izbucnit în urale. Chitaristul nu s-a lăsat mai prejos şi l-a prezentat, la rândul său, pe "extraordinarul" Myles Kennedy.


FOTO - Adrian Manolache

La "bis", aceştia au revenit cu "Paradise City" şi au încheiat show-ul cu explozii de confetti. După ce a aruncat numeroase pene de chitară spre public, Slash a promis că se va întoarce la Bucureşti şi şi-a luat rămas-bun de la spectatorii români cu un "Ciao".


FOTO - Adrian Manolache

Concertul de la Bucureşti al lui Slash, alături de Myles Kennedy şi The Conspirators, face parte dintr-un amplu turneu şi a fost precedat de un show la Zagreb, pe 26 iunie. Luni, artiştii au programat un concert în Bulgaria.


FOTO - Adrian Manolache

Slash a devenit cunoscut pentru riff-urile şi solourile sale. Membru de bază al formaţiei Guns N'Roses, Slash, alături de colegii săi de trupă, a devenit celebru în 1987 odată cu lansarea primului disc, "Appetite for Destruction", care rămâne, şi după 28 de ani, cel mai bine vândut album de debut al tuturor timpurilor.


FOTO - Adrian Manolache

Slash este considerat unul dintre cei mai importanţi chitarişti din istoria muzicii rock, fiind apreciat pentru talent, inovaţie şi carismă. Publicaţii de prestigiu precum Time sau Rolling Stone l-au inclus întotdeauna în topul celor mai buni chitarişti, iar, în 2012, artistul, împreună cu o parte din vechii săi colegi din Guns N'Roses, a fost inclus în Rock'n'Roll Hall of Fame.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: slash concert Guns N'Roses hituri muzica