x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica De duminică, București, capitala muzicii. Începe ‚‚Enescu 2015’’

De duminică, București, capitala muzicii. Începe ‚‚Enescu 2015’’

de Maria Coman    |    28 Aug 2015   •   12:00
De duminică, București, capitala muzicii. Începe ‚‚Enescu 2015’’

Festivalul George Enescu, desfăşurat odată la doi ani, se deschide pe 30 august, la Sala Palatului, cu Rapsodia Română Nr. 1 de George Enescu, în interpretarea celor mai performanți tineri muzicieni din ţară, Orchestra Română de Tineret.

Jurnalul Naţional vă prezintă câteva curiozităţi ale ediţiei din acest an:

➤ Cel mai greu echipament înregistrat vreodată în istoria Festivalului: 11 tone și 110 metri cubi sunt cifrele instrumentelor și ale echipamentelor Orchestrei Filarmonicii din Berlin (Berliner Philharmoniker) care vor fi transportate la București pentru concertul pe care îl susțin pe 3 septembrie, la Sala Palatului, în premieră în Festivalul Enescu. Filarmonica din Berlin vine la București după 15 ani de negocieri.

➤ Simfonia a III-a de George Enescu, una dintre lucrările de referință ale compozitorului român, care are o desfășurare impresionantă de forțe – orchestră, cor și cor de copii – va fi interpretată pe 18 septembrie de Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, cu unul dintre cei mai bine cotați dirijori ai momentului, Vasily Petrenko, la Sala Palatului.

➤ Poftă bună… pe note muzicale. Ce poţi degusta în timpul Festivalului? Un Piano Burger sau o Sonată în Ton Major! În Bucureștiul Creativ, câteva dintre cele mai cunoscute spații din Capitală – Simbio, Cărturești Vernoa, Acuarela sau M60 – au preparate inspirate de festival.

➤ 9.000 de nopți de cazare la hotel sunt rezervate în total pentru artiștii invitați la ediția 2015 a Festivalului.
 

×