x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica De Sfântul Andrei, Nişte Băieţi live !

De Sfântul Andrei, Nişte Băieţi live !

de Alex Revenco    |    29 Noi 2012   •   11:15
De Sfântul Andrei, Nişte Băieţi live !

Concertul are loc în club Fabrica, cu Backstage Hero şI Just Another Lie în deschidere
Pe 30 noiembrie, Albert Mihăiţeanu- voce, Niculae Barbu- bass, Gabi Georgescu- chitară, Andrei 'Icsu' Modrea- tobe promit o petrecere de zile mari în Hala Mare a Fabricii din 11 iunie.

Ca de obicei, la concertele 'băieţilor' preţul biletului de intrare este deosebit de prietenos (15 lei) iar vineri, cine are în buletin prenumele de Andreea & Andrei, plăteşte doar 10 lei. Formaţia punk rock a luat fiinţă în Bucureşti, în anul 2006 şI, la început, băieţii şi-au descris muzica 'de petrecere cu distors şi final glorios'.

Legenda spune că totul a pornit de la dorinţa lor de a înveseli atmosfera dintr-un club (fostul Underworld din Kogălniceanu) prin interpretarea proprie a unor piese celebre de dinainte de ‘89. Deşi primele reprezentaţii nu presupuneau absolut nici o repetiţie sau pregătire în prealabil, demersul lor a fost primit neaşteptat de bine, de o largă categorie de public. Pe de o parte erau cei tineri şI foarte tineri care ascultau vechile 'şlagăre de muzică uşoară' în premieră, fiind atraşi de dinamismul interpretării punk rock. Pe de altă parte se situau cei care 'au prins' perioada respectivă dar în urma difuzărilor în exces erau sătui până peste cap de originalele prăfuite. 'Băieţii' au început să se 'ia în serios' punându-şi la punct orchestraţiile, aranjamentele muzicale şI au pornit prin turnee, au produs un prim album, apoi un al doilea. Cu aceste ocazii mai multe generaţii de tineri, copii şI părinţi au început să asculte cântece vechi în haine noi precum: “Lasă-mi toamnă pomii verzi”, “Sus în deal”, “Ioane , Ioane”, “Fată dragă”, "Deschideţi poarta soarelui", "Să te gândeşti din când în când la mine", "La fereastra ta", "Vitezomanul Gică",”Eu aşa aş vrea să mor”, "Cele mai frumoase flori", "O lume minunată", “Banii vorbesc”  etc., sursele de inspiraţie fiind Gică Petrescu, Margareta Pâslaru, Mirabela Dauer, Cargo, Semnal M, Compact etc.

Succesul primului disc ("Adunate Din Popor Şi Cântate Din Topor") a determinat plecarea formaţiei într-un turneu naţional, în primavara lui 2007 având 14 concerte în tot atâtea oraşe. În scurt timp trupa ajunge la peste 100 de concerte în cluburile din tara şi Bucuresti , bifând şI participarea la la festivaluri ca B'estfest, Stufstock, Motorrock Ploieşti Bucov, Zilele Bucurestiului la Viena etc. Primăvara trecută a apărut cel de-al doilea disc "Fără Muzichie, Viatza E Pustiu!".

×