x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Despacito doboară recordul deţinut de 'La Macarena' ca hit în SUA

Despacito doboară recordul deţinut de 'La Macarena' ca hit în SUA

23 Aug 2017   •   21:30
Despacito doboară recordul deţinut de 'La Macarena' ca hit în SUA

Despacito', piesa cântăreţului Luis Fonsi cu participarea lui Daddy Yankee şi a lui Justin Bieber, s-a menţinut pe primul loc pe lista Hot 100 Billboard a 15-a săptămână consecutivă şi a depăşit astfel recordul duetului spaniol Los Del Río din 1996, cu 'La Macarena', relatează EFE. 

Piesa scrisă de Fonsi alături de compozitoarea panameză Erika Ender mai are o săptămână pentru a egala poziţia obţinută de 'One Sweet Day', interpretată de Mariah Carey împreună cu trupa Boyz II Men, care la sfârşitul anului 1995 şi începutul lui 1996 a dominat topul timp de 16 săptămâni consecutive. 

Dacă va reuşi această performanţă, 'Despacito' va egala acest record istoric de a se menţine pe primul loc 16 săptămâni la rând pe principala listă a "Bibliei muzicii". 

'Despacito' este de asemenea single-ul care s-a menţinut cel mai mult timp în topul Hot 100 din acest secol şi a depăşit deja hituri precum 'I will Always Love You', balada regretatei Whitney Houston din 1992; 'I'll Make Love to You', al trupei Boys II Men, din 1994, şi 'Candle in the Wind', al lui Elton John, din 1997.

Popularitatea celui mai reprodus cântec pe 'streaming' din toate timpurile merge însă mai departe, 'Despacito' urcând pe primul loc în topurile unor ţări precum Finlanda, Malaezia, Mexic, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia şi Suedia. 

Videoclipul piesei a atins 2,5 miliarde de vizualizări pe Youtube, fiind considerat cel mai rapid al doilea succes din istoria platformei. Până la acest moment, clipul a depăşit 3,350 miliarde de reproduceri, fiind cel mai vizualizat pe acest site. 

Este un record pe care hitul 'Gangnam Style', al sud-coreeanului PSY, l-a menţinut timp de mulţi ani, până când a fost detronat de Wiz Khalifa şi Charlie Puth cu piesa 'See You Again', iar acum de 'Despacito'.AGERPRES

×