x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Discuri pentru player

Discuri pentru player

22 Iun 2007   •   00:00

Ravi Shankar

GENESIS. Cu acest material, Ravi Shankar, cel mai cunoscut şi respectat instrumentist de sitar clasic din India, demonstrează incă o dată calităţile sale de compozitor. Chiar dacă nu conţine piese tradiţionale indiene, albumul prezintă melodii ca "Genesis Theme" , "Variation on the Genesis Theme" (cu muzicianul Kumar Bose, la instrumentul tradiţional "tabla"), "Bounty Full of Crops" sau "Swing" care trimit ascultătorii in inima indepărtatului Orient.

Jean Michel Jarre

TEO & TEA. Noul material semnat Jean Michel Jarre, "Teo & Tea", distribuit in Romănia de A&A Records/Warner Music Licensee, conţine un CD cu 13 piese şi un DVD in format 5.1. surround. Pionier al muzicii electronice, Jean Michel Jarre a văndut, in peste 20 de ani de activitate, circa 60 de milioane de albume in lumea intreagă şi a inspirat generaţii de muzicieni. "Teo & Tea" este un disc plin de energie care spune povestea eternului cuplu de indrăgostiţi, de la momentul intălnirii pănă la dureroasa despărţire.

A Tribute to Joni Mitchell

ALBUM. Annie Lennox, Emmylou Harris, Elvis Costello, Bjork şi Prince se numără printre cei care au participat la acest disc, lansat de Nonesuch Rec. Este primul album care adună atătea nume mari, din genuri diferite, care se regăsesc in muzica lui Mitchell. "Intr-o lume muzicală dominată de bărbaţi, Joni continuă să fie singura (poate cu excepţia lui Kate Bush) care a creat un univers feminin dominat de intuiţie, inţelepciune, inteligenţă şi curaj... Muzica ei creşte ca o plantă, iar versurile sunt chiar literatură", a spus Bjork.

Michael Buble

CALL ME IRRESPONSIBLE. Conţine 11 piese clasice, cum ar fi "I’ve Got The World On A String", "Call Me Irresponsible", "Me & Mrs Jones", dar şi două piese originale, dintre care "Everything" a fost desemnată să fie primul single. Considerat drept cel mai reuşit album al său, "Call Me Irresponsible" a ajuns pe prima poziţie in topurile din SUA, Canada, Italia, Olanda şi Australia. Buble a debutat in 2003, iar albumul său a conţinut interpretări jazz ale unor piese renumite.Â

×
Subiecte în articol: muzica