x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Discuri pentru player

Discuri pentru player

de Alex Revenco    |    11 Apr 2008   •   00:00

• ASIA: Phoenix • Dokken: Lightning Strikes Again • Steve Lukather: Even Changing Times • White Lion: Return of the Pride

 

ASIA: Phoenix

În urmă cu doi ani s-au reunit componenţii din formula iniţială a grupului, adică Geoffrey Downes, Steve Howe, Carl Palmer şi John Wetton. Cu acel prilej, cei patru “asiatici” au pornit într-un lung turneu de come back, concretizat printr-un dublu CD live şi DVD, intitulat “Fantasia: Live In Tokyo”. Iar în această lună au ieşit pe piaţă cu un nou album de studio, primul după 25 de ani! Aşteptat cu înfrigurare de fani, noul disc conţine piese noi-nouţe, compuse în inconfundabila manieră ASIA.

 

Dokken: Lightning Strikes Again

Tot la Frontiers Records a apărut şi acest nou disc long play semnat de unul dintre grupurile reprezentative genului hard rock & metal, atît de popular în anii ’80. După cîteva discuri remarcabile (precum Tooth And Nail, Under Lock & Key, Back For The Attack), trupa s-a destrămat în 1989 şi, spre bucuria fanilor, s-a reformat în 1995, cînd a scos CD-ul Dysfunctional. Cei care au ascultat acest nou disc, al zecelea de studio, spun că e “cel mai bun Dokken din ’86 pînă în prezent”.

 

Steve Lukather: Even Changing Times

Este cel mai nou material realizat de cel cunoscut, mai ales, ca chita­rist şi solist vocal al grupului To­to, dar şi ca un neobosit muzici­an de studio. Apărut după zece ani de la precedentul album so­lo, noul disc conţine piese de o mare diversitate stilistică, de la baladă la rock agresiv sau experiment fusion.  Despre “Even Changing Times”, apărut la Frontiers Records, Ste­ve Lukater a spus că: “Sună mai hard decît Toto, dar are destulă melodicitate pentru a fi pe placul fanilor Toto”.

 

White Lion: Return of the Pride

Mult aşteptatul album de come back al grupului american este produs de solistul vocal Mike Tramp şi basistul Claus Langeskov, fiind înregistrat anul trecut în Australia şi Danemarca, în timpul liber avut între concerte. Formaţia de heavy metal/hard rock a luat fiinţă în 1983, la New York, la iniţiativa vocalistului Mike Tramp şi s-a desfiinţat în 1993. Reformat de Tramp în 1999, grupul are o nouă componenţă, dar şi-a păstrat identitatea dobîndită în anii ’80-’90.

×
Subiecte în articol: muzica