x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Doliu în lumea muzicii! Vinnie Paul, bateristul legendarei formaţii Pantera, a murit la vârsta de 54 de ani

Doliu în lumea muzicii! Vinnie Paul, bateristul legendarei formaţii Pantera, a murit la vârsta de 54 de ani

23 Iun 2018   •   21:30
Doliu în lumea muzicii! Vinnie Paul, bateristul legendarei formaţii Pantera, a murit la vârsta de 54 de ani
Sursa foto: Manuel Nauta/© Manuel Nauta/NurPhoto/Corbis

Bateristul Vinnie Paul, membru fondator al celebrei formaţii de thrash şi groove metal Pantera, alături de fratele său, chitaristul Dimebag Darrell, a murit vineri, în vârstă de 54 de ani, conform publicaţiei Billboard.

În ultima parte a vieţii sale, Vinnie a fost toboşarul formaţiei Hellyeah. Reprezentanţii trupei au confirmat decesul dar nu au oferit şi alte detalii.

"Vincent Paul Abbott aka Vinnie Paul a murit. Paul este cunoscut pentru activitatea sa ca baterist în trupele Pantera şi Hellyeah. Deocamdată nu sunt disponibile şi alte detalii. Familia sa solicită să-i fie respectată intimitatea în această perioadă grea", conform unui mesaj postat pe pagina de Facebook a formaţiei Pantera.

Alături de fratele său, Dimebag Darrell, Paul (pe numele său complet Vincent Paul Abbott) a pus bazele formaţiei Pantera în 1981. Trupa a dobândit recunoaştere internaţională odată cu venirea celui de-al doilea solist vocal, Phil Anselmo. Trupa Pantera a fost nominalizată de patru ori la premiile Grammy şi a avut 9 albume în topul Billboard 200, printre care şi LP-ul din 1994, "Far Beyond Driven", care a debutat direct pe locul întâi.

După ce formaţia Pantera şi-a încetat activitatea, fraţii Abbott au format trupa Damageplan, în 2003. Formaţia se afla pe scenă la 8 decembrie 2004, în Columbus Ohio, când chitaristul Dimebag Darrell a fost împuşcat mortal de un spectator.

Începând din 2006 Vinnie Paul a fost bateristul formaţiei Hellyeah, un supergrup heavy metal din care mai fac parte vocalistul formaţiei Mudvayne, Chad Gray şi chitaristul Tom Maxwell de la formaţia Nothingface.

Născut în Texas, Vinnie Paul declara în urmă cu câţiva ani, într-un interviu pentru OnlineDrummer.com, care sunt muzicienii care i-au influenţat decisiv cariera. "Faptul că m-am născut în Texas a avut o influenţă clară, mai ales că am crescut cu muzica celor de la ZZ Top sau a lui Stevie Ray Vaughan, însă am fost metalist din prima clipă. Led Zeppelin, Black Sabbath, Kiss, Van Halen, toate aceste formaţii m-au influenţat profund".AGERPRES

×
Subiecte în articol: Vinnie Paul a murit