x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica ELENA MERIȘOREANU. SECRETUL care a făcut-o să-și păstreze căsnicia, deși era mereu în turnee (ascultă mai multe melodii interpretate de ea)

ELENA MERIȘOREANU. SECRETUL care a făcut-o să-și păstreze căsnicia, deși era mereu în turnee (ascultă mai multe melodii interpretate de ea)

21 Mai 2017   •   09:26
ELENA MERIȘOREANU. SECRETUL care a făcut-o să-și păstreze căsnicia, deși era mereu în turnee (ascultă mai multe melodii interpretate de ea)

Elena Merişoreanu s-a născut la 5 noiembrie 1948 în satul Paroşeni, de lângă oraşul Vulcan, în sudul judeţului Hunedoara, în apropiere de Sarmizegetusa, Haţeg şi Parcul Naţional Defileul Jiului, într-o familie cu o condiţie economică ,,de mijloc", cu oameni care ştiau să se bucure de orice moment dar şi să înfrunte greutăţile vieţii.

Copilăria Elenei a fost frumoasă. Visa de mică să cânte şi nu oricum, ci ca vedetă ! În casă nu exista pe atunci lumină electrică şi nici radio, însă exista difuzorul prin care răsunau cântecele fermecate ale interpreţilor Ion Luican, Maria Tănase, Lucreţia Ciobanu, Ana Pop Corondan care o fascinau încă de la vârsta de 4 ani. Se întreba „cum se trezesc artiştii aceştia aşa de devreme să cânte la Radio". O punea pe sora ei să scrie şi să trimită la Radiodifuziune scrisori care erau, spre fericirea ei, citite, şi în care ea întreba cum să ajungă cântăreaţă. De altfel, tatăl ei cânta la fluier şi de la el a învăţat multe melodii, iar mama şi surioara cântau atât la lucrul de la câmp cât şi la petreceri familiale.Respecta ritualul fiecărei dimineţi. După ce mama scotea apă din fântână Elena şi sora ei mai mare se spălau până la brâu cu apă rece, indiferent de anotimp. Aşa s-au călit până la vârsta maturităţii.

...............

Află mai mult despre ELENA MERIȘOREANU și SECRETUL EI, care a făcută să aibă o căsnicie fericită și o carieră strălucitoare. Poți asculta mai multe melodii interpretate de îndrăgita interpretă de folclor AICI.

Codrule cu frunza lata

La noi e un obicei

Ramai satule cu dor

×
Subiecte în articol: elena merisoreanu