x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Elton John, premiat de Fundaţia Harvard pentru implicarea sa în lupta contra HIV/SIDA

Elton John, premiat de Fundaţia Harvard pentru implicarea sa în lupta contra HIV/SIDA

06 Noi 2017   •   22:00
Elton John, premiat de Fundaţia Harvard pentru implicarea sa în lupta contra HIV/SIDA

Cântăreţul britanic Elton John va primi un premiu, luni, din partea prestigioasei Fundaţii Harvard pentru implicarea sa în lupta contra HIV/SIDA, au anunţat reprezentanţii acesteia, citaţi de Reuters.


Elton John îşi va adăuga astfel numele pe lista laureaţilor din anii precedenţi ai acestui premiu, ''Peter J. Gomes Humanitarian Award'', decernat de organizaţia ce îşi are sediul în cadrul Universităţii Harvard, în rândul cărora se află arhiepiscopul Desmond Tutu, fostul secretar general al ONU Ban Ki-moon şi laureata premiului Nobel pentru pace Malala Yousafzai.

Cu peste 30 de albume de studio lansate, Elton John, recompensat cu cinci premii Grammy, a devenit cunoscut pe plan mondial graţie unor piese foarte apreciate de public, precum "Tiny Dancer" şi "Rocket Man".

Artistul britanic este şi un susţinător înfocat al cauzei persoanelor care trăiesc cu HIV şi SIDA şi a înfiinţat Elton John AIDS Foundation în urmă cu 25 de ani. De atunci, fundaţia lui a strâns donaţii de peste 385 de milioane de dolari în beneficiul programelor medicale care încearcă să stopeze această epidemie letală.

Elton John va susţine un discurs despre activitatea sa în acest domeniu în cadrul unei ceremonii ce va fi organizată luni seară în campusul Universităţii Harvard.

Pentru implicarea lui în programe civice, Elton John a fost recompensat de-a lungul timpului şi cu alte distincţii, precum premiul special care i-a fost decernat de Rockefeller Foundation în 2013 şi primirea titlului de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic din partea reginei Elizabeth a II-a în 1998.

Pe plan mondial, după izbucnirea epidemiei de HIV/SIDA în anii 1980, peste 70 de milioane de persoane au fost infectate cu HIV, virusul care declanşează SIDA. Dintre acestea, 35 de milioane au murit, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Fundaţia Harvard, ce are sediul în interiorul Universităţii Harvard din Statele Unite, premiază în fiecare an diverse personalităţi foarte populare care au desfăşurat activităţi în beneficiul publicului larg. AGERPRES

×
Subiecte în articol: elton john