x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Eurovision 2016. Peste 90 de artişti vor să reprezinte România la Stockholm

Eurovision 2016. Peste 90 de artişti vor să reprezinte România la Stockholm

09 Feb 2016   •   00:22
Eurovision 2016. Peste 90 de artişti vor să reprezinte România la Stockholm

Peste 90 de artişti - vedete autohtone, dar şi mulţi compozitori străini - suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi - vor să reprezinte România la concursul Eurovision care se desfăşoară în acest an la Stockholm.

"Astăzi, organizatorii Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 au avut o zi plină. Conform calendarului competiţional, la sediul TVR au fost verificate şi numărate dosarele de înscriere pentru concurs, peste 90 de piese fiind înscrise pentru Selecţia Naţională. Vedete autohtone, dar şi mulţi compozitori străini - suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi - speră să reprezinte România la concursul de la Stockholm, din luna mai", se arată într-un comunicat al TVR transmis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, numărarea şi verificarea plicurilor conţinând melodiile trimise s-au desfăşurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise şi verificate în prezenţa unui notar autorizat.

Perioada de înscrieri pentru etapa naţională a concursului s-a încheiat duminică, la ora 20,00, pentru înscrierile expediate în plicuri, şi la ora 00,00, pentru cele trimise prin e-mail.

"Sunt extrem de încântată să constat că din ce în ce mai mulţi tineri talentaţi sunt interesaţi de Eurovision. Tineri, dar nu începători, cunoscuţi şi iubiţi de publicul larg, ei au trimis la TVR piesele lor cele mai bune, începând din septembrie 2015. Sunt primii care demonstrează că Eurovisionul este nu doar cel mai mare festival muzical european, dar şi unul la care fiecare artist aspiră să participe - şi că TVR este instituţia care le poate oferi această oportunitate'', a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României şi producătorul Selecţiei Naţionale.

Următoarea etapă este preselecţia pieselor înscrise pentru Selecţia Naţională, când toate piesele admise în concurs (conform Regulamentului) vor fi ascultate de un juriu de specialitate. În urma audiţiilor, juriul va alege 12 piese care vor concura în semifinala Selecţiei Naţionale Eurovision 2016, pe 4 martie.

Duminică, 6 martie, va avea loc Finala Naţională, mai informează TVR.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai, şi finala - pe 14 mai.

În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

Sursa: Agerpres

×