x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Exclusiv - Interviu cu solistul grupului H.I.M.

Exclusiv - Interviu cu solistul grupului H.I.M.

de Alex Revenco    |    26 Iul 2006   •   00:00
Exclusiv - Interviu cu solistul grupului H.I.M.

Cu cinci ore inainte de a urca pe scena festivalului Artmania, solistul de la H.I.M. a acordat un interviu in exclusivitate pentru cititorii Jurnalului National. Cu tigara in mana si berea la picior, Ville Vallo a fost sincer, natural si lipsit de fite.

Jurnalul National: Inainte de toate, vreau sa-ti transmit cele mai bune urari din partea lui Jimmy Pop, solistul de la Bloodhound Gang, care a cantat la Bucuresti luna trecuta.
VV: Hei, multumesc mult! Nu i-am mai vazut de mult pe baieti. De cate ori vine vorba de BHG, nu pot sa uit ca atunci cand ne-am cunoscut, acum sase ani, Evil Jared a crezut ca sunt fata! Am tras atunci o bauta puternica impreuna, eram la un pub din Philadelphia.

Pop mi-a spus ca este un mare fan H.I.M. si ca v-a produs cateva albume in SUA, la casa lui de discuri.
Am cantat si eu pe cel mai recent album Bloodhound Gang, am facut o piesa intitulata "Something Diabolical". Asa este, Jimmy a fost primul din Statele Unite care a produs albumele noastre de inceput. Dar noi acum nu avem contract cu label-ul lui, asa ca suntem doar prieteni.

Ce influenta a avut comercialul asupra muzicii H.I.M.?
Chiar daca daca dai din cap, ai nevoie de bani sa-ti platesti facturile. Deci asta e partea comerciala pentru noi, e foarte bine ca putem sa castigam bani din muzica. Deci noi traim din asta, muzica noastra poate ca e comerciala, deci e mai bine sa ne impacam cu ideea.

Apropo de eticheta "love-metal", cum vezi muzica H.I.M.? Este metal? Si cum ramane cu dragostea?
Eu cred ca, din punct de vedere liric si emotional, noi suntem mai sentimentali decat cei care canta muzica hard. De altfel, hardcore sau heavy-metal e intr-adevar masculin, dar e si ceva misogin. Noi iubim femeile si de aceea cantam asa…

Si femeile va iubesc pe voi.
Trebuie sa contrabalansezi lucrurile, noi iubim muzica, in general ne place Neil Young, ne place Elvis Presley, dar si Black Sabbath si altii: pe toti ii consideram idolii nostri. Eu, personal, i-am spus love-metal, pentru ca e ceva "intre"…

Deci sunteti de accord cu eticheta love-metal?
Noi am inventat-o, pentru ca erau probleme, lumea nu stia cum sa ne catalogheze muzica, asa ca acesta e motivul pentru care ne-am spus asa.

Cate trupe au urmat drumul love-metal, deschis de voi? Rasmus?
Nu, (rade) nu inca. Nimeni pana acum.

In ce relatii sunteti cu Clawfinger, un alt mare grup din Scandinavia?
Ei canta altceva, rap-metal, ca Rage Against The Machine. Au fost la un moment dat pe o panta descendenta, dar acum si-au revenit, sunt din nou sus. Ii respect pentru ceea ce au facut si fac in muzica, cand ne intalnim avem relatii prietenesti.

DESPRE TRUPE
La intrebarea daca H.I.M. sunt nr. 1 in Finlanda, Ville a fost diplomat: "Noi o ducem destul de bine, dar si Rasmus o duce destul de bine. Mai este un grup, pe nume Nightwish, care o duce bine acolo". Referitor la Nightwish, despre care unele zvonuri spun ca formatia, satula de toanele Tarjei, ar vrea un solist, Ville, in cunostinta de cauza, a precizat : "Cauta tot o solista, au un tip pe nume Marco, in trupa e chitarist bas, dar si un excelent vocalist. A cantat si cu Iron Maiden, dupa plecarea lui Bruce, e un mare solist heavy-metal, deci eu cred ca Nightwish are nevoie de contrast, de o voce feminina, vor putea canta eventual impreuna".
×
Subiecte în articol: arte muzica h.i.m