x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Festivalul Folk you! - Florian Pittiş 2012 se mută în luna august

Festivalul Folk you! - Florian Pittiş 2012 se mută în luna august

05 Apr 2012   •   09:38
Festivalul Folk you! - Florian Pittiş 2012 se mută în luna august

Intre 3 si 5 august, Asociatia Miscarea de Rezistenta organizeaza, la Vama Veche, cea de-a opta editie a Festivalului Folk You! - Florian Pittis. Intrarea este libera!

Desi, initial, a fost aleasa perioada 27-29 iulie, organizatorii au hotarat sa mute festivalul in primul week-end din luna lui Gustar.

In orice societate civilizata, publicul are dreptul de a alege, iar un organizator ar trebui sa respecte acest drept. Vama Veche nu poate gazdui doua festivaluri in acelasi timp si ar fi total nedrept si fata de public. Miscarea de Rezistenta nu-si doreste sa intre intr-o competitie absurda a orgoliilor, in care festivalurile n-ar face decat sa se bruieze reciproc. Pentru ca respectam publicul oricarei categorii de muzica, ii incurajam pe organizatorii Festivalului Stufstock sa-si realizeze evenimentul in perioada 23-29 iulie.

Festivalul Folk You! s-a lansat in 2005. La Vama Veche, Florian Pittis a declarat deschisa, prin Folk You!, "miscarea de rezistenta impotriva prostiei revarsate". Motu incerca, la vremea aceea, sa identifice si sa defineasca genul care a consacrat Festivalul Folk You!: "Ce sa insemne folkulA - se intreba el, adaugand: "Un om cu o chitaraA Asta s-ar putea sa insemne si blues-ul. Un om care isi canta propriile compozitiiA Si la blues se intampla lucrul asta. Folk este destul de apropiat de folclor... Sa fie oare nevoia de cultura a unor oameni care si-au pierdut calitatea de tarani si n-au dobandit-o inca pe cea de oraseniA Sa fie o intoarcere la origini, pentru ca in antichitate versurile rostite erau acompaniate de un instrument, ceea ce se numeste melopeeA Folkul sa insemne numai cantecele de protestA O melodie populara cu autor cunoscutA Cine stieA! S-ar putea sa insemne toate la un loc...".

Folk You! este un festival care se aliniaza tendintelor si prioritatilor mondiale, europene si nationale de ecologizare a tuturor domeniilor vietii umane.

Va asteptam in Vama, pe 3, 4 si 5 august (vineri-sambata-duminica) sa va inrolati in 'miscarea de rezistenta impotriva prostiei revarsate'! Avem ca aliati artisti valorosi, care au curajul sa se exprime liber, asa cum simt sau cum le dicteaza talentul.

×
Subiecte în articol: folk you 2012