x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Festivalul SoundCzech începe cu show-ul grupului Plastic People of the Universe

Festivalul SoundCzech începe cu show-ul grupului Plastic People of the Universe

23 Sep 2014   •   17:31
Festivalul SoundCzech începe cu show-ul  grupului Plastic People of the Universe
Sursa foto: VLADIMIR WEISS

Miercuri, 24 septembrie, ora 21.00, la Clubul Ţăranului din Bucureşti, cea de-a treia ediţie a festivalului de muzică contemporană cehă SoundCzech debutează cu un  concert al legendarei formaţii underground The Plastic People of the Universe. Cunoscutul grup ceh va susţine un concert special doar pentru invitaţi, cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Cehe, la Palatul Bragadiru pe 25 Septembrie 2014, ora 18.00. Formaţia va fi prezentă şi pe 25 septembrie 2014, ora 13.00, pentru a depune flori la monumentul dedicat lui Vaclav Havel din Parcul Izvor. Probabil una dintre cele mai influente formaţii underground de pe întreaga planetă – Plastic People of the Universe va ajunge pentru prima dată în România cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la evenimentele din 1989. The Plastic People of the Univese este principalul reprezentant al contraculturii pragheze (1968-1989), muzica lor fiind influenţată de artişti precum Velvet Underground sau Frank Zappa. Legendarul grup avangardist a militat permanent împotriva regimului comunist, suferind nenumărate condamnări iar acţiunile celor de la PPU au constituit principalul motiv pentru care dramaturgul Vaclav Havel- susţinut de alţi reprezentanţi ai culturii cehe- a pus bazele Cartei 77. În cadrul festivalului vor mai fi prezente şi alte două trupe din Republica Cehă: Vlozte Kocku şi Dva.

Vlozte kocku (Introduceţi pisica pe româneşte) din Praga este un cvartet cunoscut pentru combinaţia dintre muzică electronică, tobe, vioară cu cinci corzi şi pian. Versurile suprarealiste şi atmosfera intensă sunt marca concertelor lor. Vlozte kocku a lansat câteva EP-uri şi două albume de studio: “Tata” (2012) şi “SEAT” (2013). Albumele lor sunt distribuite pe suporturi neobişnuite – flash drive-uri USB stilizate în formă de labe îmblănite sau animale de jucărie din plastic. Dva (Doi pe româneşte) se întorc în România să ne uimească cu un sound jucăuş şi versuri în limbi inexistente. Accesul la evenimentele din cadrul SoundCzech, organizat de Centrul Ceh Bucureşti, este gratuit.
În afară de concertele din Bucureşti (Vlozte kocku- Sala Berlin- 1 octombrie şi Dva- Sala Berlin- 7 octombrie) cele două trupe vor mai cânta la Cluj şi Oradea, iar Dva şi la Timişoara.







×