x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Florin Chilian concertează la ARCUB pe 26 noiembrie

Florin Chilian concertează la ARCUB pe 26 noiembrie

09 Noi 2017   •   16:13
Florin Chilian concertează la ARCUB pe 26 noiembrie
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Florin Chilian va aduce pe scena de la ARCUB, pe 26 noiembrie, muzica de cameră în cadrul concertului inedit Pre@Clasic, informează un comunicat transmis AGERPRES

Cu ocazia evenimentului, artistul îşi va prezenta şi cel mai recent album al său, "Pre@Clasic", prin care îşi propune să aducă muzica de cameră mai aproape de publicul nefamiliarizat cu universul muzicii preclasice, să o facă mai accesibilă şi "să elimine distanţa dintre Ateneul Român şi noile generaţii, păstrând însă calitatea muzicală". 

"Să scoatem aşa-zisa muzică a elitelor din locaţiile elitiste. Niciodată, nimeni, niciunde nu a unit regina muzicii clasice - muzica de cameră cu universul culturii pop. Vreau să pun în valoare frumuseţea muzicii preclasice şi să o aduc în firescul vieţii noastre de zi cu zi. Pre@Clasic ajută tinerii - şi nu numai - să treacă aşa-zisa prăpastie iscată între elita culturală şi generaţia Millennials, dar şi cei care nu au avut ocazia să descopere frumuseţea muzicii clasice", a spus Florin Chilian, despre cel mai recent album al său. 

Combinând în mod inedit vocea pop cu muzica de cameră, Florin Chilian creează cu "Pre@Clasic" un nou stil muzical în cheia quartet/quintet, pe care artistul îl intitulează 'Q concept'. O premieră pentru lumea muzicii, "Pre@Clasic" reorchestrează piese pop în stil preclasic-clasic, dar cu o abordare actualizată, pentru cvartet de coarde (două viori, o violă şi un violoncel). De la binecunoscutul hit "Zece", până la doină sau tango, albumul a fost creat pentru a reintroduce muzica clasică în secolul 21, se arată în comunicat. 

Pe lângă piesele deja consacrate, albumul conţine şi piese noi compuse şi aranjate de Florin Chilian, printre care şi titlul scris în memoria actorului Ştefan Iordache - "Şaveica de la Sarica Niculiţel", o manea preclasică compusă pe linia istorică a stilului care se trage din muzica grecească şi turcească de la sfârşitul secolului XVIII. 

"Motivul pentru care am vrut neapărat ca 'Pre@Clasic' să conţină şi piese deja cunoscute este tot acela de a uşura accesul publicului la muzica clasică. Legătura emoţională a publicului cu piese îndrăgite precum 'Zece', 'Chiar dacă...', 'Să nu ucizi!', 'Termopane' şi altele poate ajuta mult în acest sens", a mai declarat Florin Chilian. 

Biletele, cu preţuri de 35 de lei - categoria I şi 25 de lei - categoria a II-a, pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ şi http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB.

×