x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Gianna Nannini - Muzica este distracţie, nu un job de 24 ore

Gianna Nannini - Muzica este distracţie, nu un job de 24 ore

de Adrian Vaduva    |    23 Sep 2008   •   00:00
Gianna Nannini - Muzica este distracţie, nu un job de 24 ore

Gianna Nannini a ales România pentru a-şi încheia turneul mondial deoarece doreşte să se încarce cu energia oraşului înainte de a începe o nouă serie de concerte. Aflată pentru a doua oară aici, cântăreaţa spune că s-au schimbat multe în bine faţă de vizita precedentă.



Gianna Nannini a ales România pentru a-şi încheia turneul mondial deoarece doreşte să se încarce cu energia oraşului înainte de a începe o nouă serie de concerte. Aflată pentru a doua oară aici, cântăreaţa spune că s-au schimbat multe în bine faţă de vizita precedentă.

La începuturile carierei muzicale, Gianna Nannini nu s-a gândit că ar putea deveni o vedetă internaţională. Tot ce-şi dorea la acea vreme era independenţa. “Nu am crezut că voi avea un asemenea succes internaţional. Eu doream să-mi câştig independenţa, să nu-mi spună cineva ce să fac. Am fugit de acasă pentru a deveni cântăreaţă. La şcoală lumea îmi spunea că sunt afonă, însă am crezut în mine şi am învăţat să cânt pe stradă”, ne-a declarat cântăreaţa italiană. Faptul că oamenii îi apreciază munca şi îi ascultă muzica îi dă curaj pentru a merge mai departe. “Când auditoriul este fericit, când pe feţele persoanelor din public se citeşte încântarea, pot să spun că din acele momente îmi vine curajul de a duce viaţa pe care o duc şi mai ales, de acolo vine curajul care răzbate din melodiile mele”, a adăugat Gianna Nannini.

Odată cu maturitatea, muzica creată de Gianna a început să se schimbe, influenţată fiind de alte culturi cu care a intrat în contact. “Am fost influenţată de est-europeni, de ruşi, de georgieni, popoare pe care eu le consider diferite faţă de restul europenilor, au o viziune deosebită asupra artei în general şi mie îmi place chestia asta”, ne-a spus Gianna. Totodată, artista a ţinut să precizeze că a ales România pentru a încheia turneul, întrucât doreşte să se încarce cu energia de aici, înainte de a începe o nouă serie de concerte. “Este o energie ciudată în ţara aceasta şi am decis să vin aici pentru că voi face un nou disc”, a declarat Gianna Nannini.

MODESTIE

Deşi considerată una dintre cele mai de succes cântăreţe din Italia, Gianna Nannini nu se consideră specială: “Cred că toţi oamenii pot fi artişti. Nu mă simt diferită de restul lumii”. Filosofia sa de viaţă este, cum e şi normal, legată de oameni şi de comunicarea cu aceştia: “Fii tu însăţi şi lasă-i pe ceilalţi să vadă sentimentele pe care le trăieşti. Nu-ţi reprima niciodată emoţiile. De altfel, atât pe scenă, cât şi în viaţa de zi cu zi sunt un om extravertit care-şi iubeşte semenii”. În acelaşi timp, solista spune că numai aşa poţi avea succes în industria muzicală: “Trebuie să fii original. Dacă încerci să imiţi pe cineva, niciodată nu vei ajunge acolo, sus. Trebuie să lupţi să te impui, însă să fii tu însăţi, nu trebuie să copiezi pe nimeni. Pentru că altfel vei fi un şarlatan care înceacă să păcălească oamenii, pentru că de fiecare dată vei fi nevoit să porţi o mască, care mai devreme sau mai târziu va cădea”. Pentru artista din Italia, muzica nu este un job de 24 de oameni, ci reprezintă o distracţie, la fel ca atunci când bei un vin bun alături de cei mai buni prieteni la o petrecere.

Discografie

Gianna Nannini a lansat primul hit în 1979. Melodia “America” şi albumul “California” au devenit, în scurt timp, un succes în Europa. Ajunge pe primele locuri în topurile europene cu hituri precum “Latin Lover” şi “Profumo”, pentru ca, în 1986, piesa “Bello e impossibile” să devină un succes internaţional. În 2004, Nannini lansează albumul “Perle”, care conţine piese mai vechi remasterizate, materialul fiind urmat de un turneu în Europa Centrală. Anul 2006 îi aduce Giannei Nannini două mari realizări: single-ul “Sei nell’anima”, care ajunge pe prima poziţie în topurile italiene, şi colaborarea cu Andrea Bocelli, concretizată în hitul “Ama Credi E Vai”.

×
Subiecte în articol: muzica nannini gianna gianna nannini