x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Grupul american de rock Foo Fighters lansează un nou single

Grupul american de rock Foo Fighters lansează un nou single

06 Iun 2017   •   13:47
Grupul american de rock Foo Fighters lansează un nou single

Rock-ul a ajuns la vârsta retragerii într-un azil pentru bătrâni: este ideea care i-a îndemnat pe membrii trupei americane Foo Fighters pentru lansarea la 1 iunie a noului lor single 'Run', relatează AFP. 

Pentru a marca probabil timpul care trece inexorabil, piesa 'Run' face trimitere la anii 90 şi se inspiră din estetica curentului "grunge" din vremea când Dave Grohl cânta în legendara trupă 'Nirvana'. 

În ce priveşte videoclipul - realizat de însuşi Dave Grohl - evocă spiritul estetic al revoltei cu accente zombi din "Noaptea morţilor vii", cu rememorare inclusiv a dansului zombi din celebrul 'Thriller' al lui Michael Jackson. 

Foo Fighters sunt văzuţi aici ca persoane în vârstă, care alături de ceilalţi membri ai azilului iau parte la activităţile centrului, totul evoluând într-o debandadă de imagini ce cuprind inclusiv o scenă în care o bătrânică îşi afişează rebel sânii. 

"Trezeşte-te/Aleargă cu mine pentru a-ţi salva viaţa", îndeamnă Dave Grohl. 

Piesa a fost lansată fără avertisment publicitar prealabil, iar trupa nu a anunţat dacă este vorba de avanpremiera unui nou album sau pur şi simplu de un "meteorit" muzical. 

Foo Fighters, născuţi din cenuşa trupei Nirvana în 1994, au făcut de multe ori aluzie la "pensionarea" lor. 

Ei vor pleca curând în turneu în Europa şi Asia şi vor concerta în numeroase festivaluri (Glastonbury din Marea Britanie, Roskilde din Danemarca şi Summer Sonic din Japonia).AGERPRES

×
Subiecte în articol: foo fighters