x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ion Dolănescu - acuzat de câștiguri ilicite, a lansat șlagărul „Banii mei munciți cu gura mi i-a luat Procuratura” (ascultă cele mai îndrăgite melodii ale lui)

Ion Dolănescu - acuzat de câștiguri ilicite, a lansat șlagărul „Banii mei munciți cu gura mi i-a luat Procuratura” (ascultă cele mai îndrăgite melodii ale lui)

17 Mai 2017   •   23:51
Ion Dolănescu - acuzat de câștiguri ilicite, a lansat șlagărul „Banii mei munciți cu gura mi i-a luat Procuratura” (ascultă cele mai îndrăgite melodii ale lui)

Ion Dolănescu s-a născut în satul Perșinari, județul Dâmbovița, la 25 ianuarie 1944. În 1961 a urmat-o pe Maria Tănase într-un turneu de două-trei săptămâni prin județul Dâmbovița. A debutat la 18 ani, la Casa de Cultură din Târgoviște. În 1966 a absolvit Liceul Ienăchiță Văcărescu din Târgoviște și a urmat cursurile Școlii Populare de Artă. În 1966 devine solist la ansamblul „Ciocârlia”.

A fost căsătorit întâi cu Iustina Băluțeanu, iar apoi cu Maria Ciobanu. Cu a doua soție are un fiu, Ionuț Dolănescu, însă căsătoria nu a durat. În 1975 i se naște al doilea copil, Dragoș Carlos, a cărui mamă este Margarita Valenciano, din Costa Rica care atunci era studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj. (...)

Înainte de 1989 a fost acuzat de câștiguri ilicite, Ioana Radu intervenind la Nicolae Ceaușescu în favoarea lui, însă o perioadă de timp a fost considerat persona non-grata. Acest episod a inspirat celebrul șlagăr „Banii mei munciți cu gura mi i-a luat Procuratura”

Află mai mult despre ION DOLĂNESCU și ascultă cele mai cunoscute cântece ale ei, AICI:

A cui esti tu mandruta

Calatorule din drum

De-as avea fantana-n curte

Lasai mama,lasai tata

Luminita lampa mica

M-am nascut langa Carpati

Mandra mea cu ochii mici

Un parinte poate creste

Arz-o focul, dragoste

Au, au, au, inima, au

Ce frumoasa este viata

Cocosele cocoselule

De-as fi tanar ca odata

Deschide usa nevasta

In gradina lui Ion

M-a pus naiba sa ma-nsor

Mandra mea e morarita

Mandro , cand ne iubim noi

Marie si Marioara

Multi imi spun ca-mi petrec viata

Pentru mandra de la moara

×
Subiecte în articol: ion dolanescu