x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Iris a revenit în forţă în faţa a 8.000 de fani

Iris a revenit în forţă în faţa a 8.000 de fani

09 Oct 2009   •   00:00
 Iris a revenit în forţă în faţa a 8.000 de fani
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Aproape 8.000 de fani din Bucureşti şi din ţară au ţinut să fie prezenţi la primul concert din Capitală, după transplantul de ficat suferit de Cristi Minculescu.





Timp de două ore, "Naţionala de Rock a României" a susţinut un spectacol impresionant, în care imaginile video au "dublat" eficient mu­zica celor mai îndrăgite hituri Iris, de ieri şi de azi.

De la început şi până la sfârşit, concertul a avut momente când emoţia i-a cuprins atât pe spectatori, cât şi pe artişti. După intro (în lumea rock, lumea lui Iris...), la intrarea în scenă, Cristi a fost întâmpinat cu multă căldură, iar celebrul "Bună seara, prieteni!" a fost strigat de trei ori, în uralele spectatorilor, mulţi dintre ei cu lacrimi în ochi.

Apoi el a mulţumit tuturor fanilor care au fost alături de el: "Personal, nu ştiu dacă vom avea vreodată cuvinte să vă mulţumim pentru suportul moral"; a dedicat o piesă soţiei, "«Vino pentru totdeauna», mai ţineţi minte piesa? Cântaţi tare, că asta e pentru soţia mea, Rodi", iar înainte de "Ultima toamnă" a spus: "Din fericire, n-a fost ultima toamnă la Iris".


CONCERTUL, "TRAS" PE DVD
Un alt moment încărcat de emoţie a fost în timpul piesei "Vis pierdut", când pe ecrane au apărut imaginile unor muzicieni plecaţi prea devreme dintre noi, de la Freddie Mercury, Jimi Hendrix, Michael Jackson, John Lennon şi Kurt Cobain până la Iuliu Merca, Teo Peter, Anda Călugăreanu, Laura Stoica, Florian Pittiş, Adrian Pintea.

Echilibrat şi cu un sound impecabil, spectacolul nu s-a concentrat doar pe Cristi Minculescu, fiecare component având un show propriu, în care instrumentiştii au făcut solouri, Relu - clape, Boro - chitară bas, Valter - chitară solo, Nelu - tobe.

La un moment dat, Cristi a anunţat că spectacolul este înre­gistrat şi va deveni al doilea DVD al formaţiei.

Joi seară, Iris a cântat: "Pământul îl cuprind", "Călătorul", "Trenul fără naş", "Baby", "Speranţa", "Tot zbor", "Zi de zi", "Îngerii goi", "Vino pentru totdeauna", "Mătase albă", "Eu şi cu tine", "Nu mă uita", "Vis pierdut", "Ultima toamnă", "Casino", "Somn bizar", "Iris eterna", "Pe ape", "Doamna în negru", "Iris ma­xima".

Înainte de bis, Cristi a spus: "Nu putem pleca fără să vă oferim o floare. Ştiţi voi care", după care au urmat "Floare de iris" şi "Strada ta". Pentru cei care au pierdut concertul de joi, Iris are programate două "spectacole de Crăciun" la Teatrul Naţional, în zilele de 14 şi 21 decembrie.

×
Subiecte în articol: rock muzica cristi iris