x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Justin compune pentru Duran Duran

Justin compune pentru Duran Duran

06 Iul 2007   •   00:00

Timberlake este la a doua colaborare cu idolii săi din copilări

După colaborările cu Black Eyed Peas, Snoop Dogg şi Nelly Furtado, Justin Timberlake vrea să-şi pună din nou amprenta pe o nouă piesă Duran Duran. Căntăreţul a mai compus pentru legendara trupă piesa "Night Runner", iar acum se va reintoarce in studio pentru a inregistra alături de britanici noul lor single - "Falling Down". "Lucrăm in prezent la un nou căntec pe care l-am compus alături de Simon (n.r. - Le Bon). Este o onoare să fac muzică cu aceşti oameni - sunt idolii mei incă de pe vremea cănd eram puştan", susţine artistul.

DUET. In plus, Timberlake vrea să colaboreze şi cu grupul Coldplay. Interpretul "SexyBack" şi-a exprimat admiraţia pentru membrii trupei, numindu-i "Beatles-ii moderni". "Coldplay sunt Beatles-ii moderni, aşa că mi-ar face mare plăcere să inregistrez un duet cu ei şi mai ales cu Chris Martin", a declarat Justin. Solistul a mai spus şi cu alte ocazii că işi doreşte să lucreze cu Coldplay, dar acum, cănd amicul său Timbaland a fost angajat de trupa lui Chris Martin pentru a produce noul material discografic al grupului, şansele sale de a-şi implini visul au crescut. Timberlake, care tocmai şi-a incheiat cu succes turneul, a ţinut să fie prezent la premiera filmului "Shrek The Third", intrucăt este vocea tănărului King Arthur. Căt despre cei de la Duran Duran, aceştia au susţinut un recital in cadrul concertului memorial Prinţesa Diana, urmănd ca la 7 iulie să participe la festivalul Live Earth, in Londra.

Flash out

ALBUM SOLO. Dave Gahan, vocalul formaţiei Depeche Mode, se pregăteşte să-şi lanseze un album solo, intitulat "Hourglass". Acesta ii urmează materialului din 2003, "Paper Monsters", şi va ieşi pe piaţă in luna octombrie. Albumul a fost inregistrat intr-un studio din New York şi va fi mixat de producătorul Tony Hoffer (Beck, The Kooks) in luna iulie. Titlurile pieselor de pe acest album sunt: "Saw Something", "Use You", "Endless", "21 Days", "A Little Lie", "Deeper and Deeper", "Will Leave", "Down", "Miracles", "Tomorrow" şi "Kingdom".

NUMBER ONE. The White Stripes au ajuns pe locul doi in clasamentul oficial al statelor unite - Billboard. Noul lor album, "Icky Thump", s-a văndut in peste 223.000 de exemplare. Este cea mai inaltă poziţie atinsă de The White Stripes pănă acum. Albumul din 2005 - "Get Behind Me Satan" - ajungea pănă pe locul trei. Primul loc e ocupat insă de Bon Jovi, cu 292.000 de exemplare văndute din noul lor material. Performanţa e cu atăt mai spectaculoasă, cu căt trupa nu a mai reuşit nici un number one in ultimii 19 ani. In 1988 ajungea pe primul loc in Billboard, cu "New Jersey". Recentul disc Paul McCartney - "Memory Almost Full" - rămăne in Top 10, dar coboară de pe locul 3 pe 5.

RESPECT. Trupa Zale pregăteşte lansarea unui nou album, care va conţine 17 piese şi va purta numele "Respect". Discul a fost inregistrat in studioul Chill Brothers Records, aflat in coordonarea lui Christu, in timp ce aranjamentul orchestral şi masterizarea au fost coordonate de Jacques Yolo. La unele piese s-au folosit sample-uri luate din mediul natural, la altele sample-uri din muzica funk, arăbească, latino şi balcanică. "Respect" este cel de-al doilea album al formaţiei Zale.

×
Subiecte în articol: muzica duran