x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Lara Fabian & Band la Sala Palatului

Lara Fabian & Band la Sala Palatului

16 Oct 2014   •   19:22
Lara Fabian & Band la Sala Palatului
Posesoarea unei voci de excepţie, celebra interpretă revine la Bucureşti
Cu peste 20 de milioane de discuri vândute în întreaga lume, Lara Fabian este artista din Belgia cu cele mai mari vânzări din toate timpurile. Cântecele sale, printre care Je t'aime, Adagio, Tout, I Will Love Again (cele mai cunoscute) au devenit hituri la nivel mondial, fiind de nenumărate ori incluse în repertoriul celor care aspiră la glorie, în concursuri gen 'Vocea...', X- Factor etc. În cadrul actualului turneu, ce ajunge la Sala Palatului din Capitală luni, 20 octombrie, Lara Fabian va cânta marile sale hituri - în variantă unplugged- împreună cu patru muzicieni 'formidabili', după cum spune artista.

În peste 25 de ani de carieră, Lara Fabian a înregistrat unsprezece albume de studio, cel mai recent fiind “Le Secret' (2013). A câştigat numeroase premii internaţionale la categoriile Best Female Vocalist, Best Selling Artist etc. A participat şi la concursul Eurovision, unde melodia ei 'Croire' s-a clasat pe locul 4. A compus câteva cântece ce au fost incluse în coloana sonoră a unor filme de top la Hollywood, precum The Dream Within (pentru Final Fantasy: The Spirits Within -în regia lui Hironobu Sakaguchi) sau For Always (din AI: Artificial Intelligence- regizor Steven Spielberg).

Născută la Bruxelles, Lara Crokaert (numele ei real) a crescut până la vârsta de 5 ani în Italia, tatăl ei fiind chitaristul celebrei Petula Clark. Pe când avea 8 ani, 'Moş Nicolae' i-a adus un pian, cadou ce îi va marca viaţa. În 1986, anul în care a împlinit 16 ani, Lara a câştigat concursul Tremplin de Bruxelles şi a înregistrat primul ei disc single, 'L'Aziza est en pleurs'. În '88 a reprezentat Luxemburg-ul la Eurovision cu melodia 'Croire'. În mai 1990 a fost auzită (cântând într-un bar din Bruxelles) de Rick Allison – compozitor şi interpret belgian, care a hotărât să o ajute: i-a dat numele de scenă Fabian şi a lansat-o în Canada. Primul ei album este “Lara Fabian” (melodiiile fiind compuse de Allison) se bucură de mare succes iar Lara îşi 'ia zborul' spre culmile showbiz-ului.

În 2014, a doua etapă a turneului european, 'The Best of Lara Fabian Unplugged', a început în luna octombrie, cu patru concerte în Germania (Berlin- 7, Hanovrra – 8, Dusseldorf- 9 şi Offenbach- 10). Pe 16 şi 17 Lara Fabian & Band sunt în Cehia, cu două spectacole la Praga. În Germania, interpreta din Belgia a interpretat, printre altele, şi următoarele cântece, ce vor fi auzite cu siguranţă şi la Bucureşti: Adagio, Calling You, I Will Love Again, Il est lune, Je suis malade, Mademoiselle Hyde, Make Me Yours Tonight, Yelliel My Angel, Caruso, Pas sans toi, I Guess I Loved You, Je t’aime. După concertul din 20 octombrie, de la Sala Palatului, Lara Fabian & Band mai au două concerte în Bulgaria, 22 şi 23- Palatul Naţional din Sofia şi alte două în Finlanda: 25- Helsinki, 26 octombrie- Turku.



×