x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Legendara trupă Smokie va concerta la Zalău (VIDEO)

Legendara trupă Smokie va concerta la Zalău (VIDEO)

22 Iul 2015   •   15:48
Legendara trupă Smokie va concerta la Zalău (VIDEO)

Concertul susţinut de legendara trupă britanică Smokie este principalul punct de atracţie a ediţiei din acest an a Zilelor Zalăului, manifestare ce se va desfăşura la finalul ultimei săptămâni din iulie având programate concursuri, competiţii sportive, concerte şi festivaluri.

Potrivit programului făcut public de primăria Zalău, organizator al manifestării, programul include: Festivalul Naţional de Folclor "Cânt şi joc pe plai străbun" (Ediţia a III-a) vineri, 31 iulie şi sâmbătă 1 august, Festivalul de muzică folk 'Folk Fest' (Ediţia a IV-a) sâmbătă, 1 august.

Nici competiţiile sportive nu vor lipsi. Iubitorii de mişcare, de toate vârstele, vor putea participa la concursuri de tenis de câmp, tenis de masă, meciuri de handbal, volei, concursuri de ciclism.

Tot în cadrul Zilelor Zalăului se va desfăşura sâmbătă, 1 august, Festivalul Roman Porolissum, care va debuta la ora 11.00, cu instalarea taberelor, pe platoul din faţa Parcului Central, urmat de prezentarea trupelor Legio VII, Gemina Felix, Pia Fidelis, Numerus Palmyrenorum, Lupii Daciei, Magna Sarmatia, Vox Dacorum şi Nimfele Daciei.

Doritorii vor putea admira şi un ritual de nuntă romană. Spectatorii se vor delecta şi cu demonstraţii de lupte, ritualuri în arta vindecării şi un "Program în tabără"- tras cu arcul, aruncarea suliţei, lupte demonstrative cu publicul, cu săbii de lemn, un atelier de confecţionat mărgele, atelier de confecţionat fibule, podoabe dacice, atelier de dans, atelier de muzică. Publicul va putea folosi instrumentele muzicale, vor putea proba echipamente militare şi civile.

La lăsarea serii va avea loc "bătălia finală" între romani şi războinicii daci şi barbari, alături de parada trupelor, pe platoul din faţa Parcului Central.

Concertul susţinut de legendara trupă britanică Smokie, un concert Pro Consul şi un mega-foc de artificii, vor avea loc duminică, 2 august, pe scena din faţa casei de Cultură a Sindicatelor.

Municipalitatea anunţă că, începând de joi, 30 iulie până luni, 3 august, circulaţia pe Bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, între Cinema Scala şi magazinul Silvania, va fi închisă.



×