x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Macy Gray

Macy Gray

25 Mai 2007   •   00:00

Macy Gray este cunoscută drept o artistă versatilă, succesele sale ca interpretă de soul, neo soul, actriţă şi compozitoare, dar şi ca producător muzical, recomandănd-o ca una dintre vedetele incontestabile ale inceputului de mileniu. Piesele sale "I Try", "Sexual Revolution", "Sweet Baby" sau "Why Don’t You Call Me" au ocupat poziţii importante in clasamentele internaţionale.

Alături de Pussycat Dolls, artista de culoare va da startul Festivalului Coke Live de la Bucureşti

Macy Gray este cunoscută drept o artistă versatilă, succesele sale ca interpretă de soul, neo soul, actriţă şi compozitoare, dar şi ca producător muzical, recomandănd-o ca una dintre vedetele incontestabile ale inceputului de mileniu. Piesele sale "I Try", "Sexual Revolution", "Sweet Baby" sau "Why Don’t You Call Me" au ocupat poziţii importante in clasamentele internaţionale.

Potrivit criticilor de specialitate, ultimul album, "Big", lansat in martie anul acesta, a readus-o pe artistă in lumina reflectoarelor, fiind considerat totodată cel mai bun material discografic de pănă acum. Natalie Cole, Fergie, Justin Timberlake şi will.i.am sunt căţiva din artiştii cu care Macy a colaborat la acest album. Inceputul anului nu a fost unul tocmai curtenitor. Macy a fost gonită de pe scena unui club din Barbados pentru profanare. Deşi făcea parte din show, Macy nu şi-a dat seama că ceea ce face este impotriva legii. Ea a trebuit să-şi ceară scuze pentru a nu intra la inchisoare.

ŞCOALĂ DE MUZICĂ. Pănă in prezent, Gray a lansat patru albume, o compilaţie şi un album live. Piesa "Coming Back to You" de pe noul album, "Big" se regăseşte pe coloana sonoră a filmului "Déjà vu" (cu Denzel Washington). Macy a cochetat şi cu cinematografia, ea avănd căteva apariţii in filme precum "Training Day", "Spider-Man" şi "Idlewild". De notorietate rămăne insă piesa "I Try", pentru care a obţinut şi un disc de platină. Printre alte activităţi personale se remarcă indeosebi efortul artistei de a lansa in muzică tineri şi copiii neajutoraţi. In 2005, Gray pune bazele unei şcoli de muzică ce-i poartă numele, "The Macy Gray Music Academy".

Flash out

H.I.M., MAI DURI. Un nou album semnat H.I.M. şi intitulat provizoriu "Venus Doom" va ieşi pe piaţă in luna septembrie. Cel de-al şaselea disc al grupului a fost inregistrat la Helsinki cu producătorul Tim Palmer şi urmează a fi mixat in California. Frontmanul H.I.M. - Ville Valo - a declarat recent pentru MTV că noul album va fi mai agresiv decăt tot ce am făcut pănă acum - asta-i ideea. E ca şi cum am mixa "Loveless" al My Bloody Valentine cu "Master of Puppets" de la Metallica. Pănă la apariţia noului disc, fanii H.I.M. se pot bucura de prezenţa trupei in Romănia, aceasta urmănd să susţină un concert la data de 15 iulie, in Piaţa Mare a Sibiului, in cadrul Festivalului Artmania.

TOP ALBUME ROCK. Albumul "Born in The USA" semnat Bruce Springsteen a fost votat drept cel mai bun album rock al tuturor timpurilor. LP-ul lansat in 1984 a devansat materiale ale unor artişti precum Nirvana sau The Clash. Pe locul 2 s-a clasat albumul din 1985 al celor de la Dire Straits - "Brothers in Arms", inaintea lui "Nevermind" - Nirvana (1991). Au urmat "London’s Calling" - The Clash; "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars" - David Bowie; "White Album" - The Beatles; "Paranoid" - Black Sabbath; "Achtung Baby" - U2; "The Stone Roses" - The Stone Roses şi "Led Zeppelin IV" - Led Zeppelin.

PREMIU. Mary J. Blige va primi incă un trofeu din partea Asociaţiei Americane a Compozitorilor, Autorilor şi Editorilor (ASCAP) la cea de-a 20-a ediţie a "Rhythm & Soul Music Awards", care va avea loc la 25 iunie. Regina R&B-ului va fi recompensată cu Premiul "Voice of Music" in cadrul evenimentului de la Los Angeles. Această distincţie se acordă soliştilor şi compozitorilor care iluminează vieţile oamenilor cu muzica lor.

×
Subiecte în articol: muzica albu macy