x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Madonna, numărul 1

Madonna, numărul 1

de Alex Revenco    |    23 Mai 2008   •   00:00

Noul disc “Hard Candy” vine să continue seria de succese a Madonnei, după ce precedentul, “Confessions on a Dance Floor” s-a vîndut în peste opt milioane de exemplare.

“Hard Candy” cucereşte lumea

Noul disc “Hard Candy” vine să continue seria de succese a Madonnei, după ce precedentul, “Confessions on a Dance Floor” s-a vîndut în peste opt milioane de exemplare. Dacă în prima săptămînă de la lansare s-au vîndut numai în SUA 280.000 de discuri, după doar două săptămîni “Hard Candy” a ajuns pe prima poziţie a clasamentelor în 33 de ţări din Europa, în Statele Unite, Canada, Japonia, Australia, Africa de Sud, Mexic, Hong Kong, Singapore sau Emiratele Arabe Unite.

JUSTIN TIMBERLAKE. Cele douăsprezece melodii sînt compuse în colaborare cu muzicieni şi produ­cători de top, precum Timbaland, Justin Timberlake, Pharrell Williams de la Neptunes şi Nate “Danja” Hills.  Primul single, intitulat “4 Minutes” şi interpretat împreună cu Timbaland şi Justin Timberlake a cucerit to­pu­rile internaţionale chiar de la lansare, la Billboard fiind pe locul 3 în Hot 100, pe 2 în Hot Digital Songs şi pe 3 în Pop 100. Albumul Ma­donnei se găseşte în România din ziua cînd s-a lansat la nivel interna­ţio­nal, iar în prima săptămînă s-a vîn­dut la un preţ promoţional de 29,9 lei.

EDIŢIE SPECIALĂ. Distribuit de A&A Records/ Warner Music Li­censee, “Hard Candy” este disponibil în magazinele de specialitate, Diverta, Media Galaxy, Cărtureşti, în format CD şi într-o elegantă Ediţie Specială Limitată.

 

Discuri pentru player

Amy Winehouse

Frank – Deluxe Edition. Primul album al celebrei interprete britanice, de ceva timp cea mai mediatizată vedetă din lume, a fost reeditat şi a apărut sub formă de dublu CD. Primul este albumul propriu-zis (are douăsprezece piese, printre care Fxxk Me Pumps, Stronger Than Me, I Heard Love Is Blind), iar cel de-al doilea conţine şaptesprezece bucăţi muzicale inedite: demo-uri originale de pe “Frank”, piese apărute pe faţa a doua a discurilor singles, remixuri şi piese înregistrate în concert.

In Extremo

Sangerkrieg/ Singers’ War. Este al treisprezecelea al­bum din cariera formaţiei germa­ne, binecunoscută pentru modul ingenios în care combină rockul cu heavy metal şi muzică medie­vală tradiţională. Pe lîngă chitara electrică, bass-ul şi tobele, In Ex­tre­mo utilizează şi alte instrumen­te, neconvenţionale pentru un grup rock: lăută, harpă, cimpoi, flaşnetă, oboi  etc., la care se adaugă diferite percuţii. Unele texte sînt versuri germane tradiţionale din Evul Mediu şi poezii de Goethe sau Uhland.

Fair To Midland

Fables From a Mayfly: What I Tell You Three Times is True. Albumul de de­but al cvintetului american, situat, în opinia unor specialişti, între Co­heed And Cambria şi Mars Volta. Înregistrat cu superproducătorul David Bottrill (apreciat pentru co­la­borările avute cu Tool, The Mu­se sau Peter Gabriel), discul formaţiei din Dallas a avut ne­numărate cronici favorabile, fiind considerat unul dintre cele mai interesante albume de rock progresiv apărute în ultima vreme.

Vanilla Sky

Changes. Al treilea album din cariera grupului italian de pop-punk, comparat deseori cu gru­purile Yellowcard, The Starting Line sau Blink 182. Printre cele şaptesprezece piese se numără paisprezece în engleză (Break It Out, On & On, We Were the Romans, Cut Away, 6come6, Summer Comes, la care se adaugă haioasa parodie după marele hit al Rihannei, “Umbrella”) şi, în premieră, trei compuse în limba italiană, Se Vuoi Andare, Letargo, Devastante.

×
Subiecte în articol: muzica