x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Membrii trupei Rolling Stones au sosit la Havana pentru un concert istoric

Membrii trupei Rolling Stones au sosit la Havana pentru un concert istoric

25 Mar 2016   •   13:48
Membrii trupei Rolling Stones au sosit la Havana pentru un concert istoric

Grupul Rolling Stones a ajuns joi la Havana pentru a susţine vineri seara un gigantic concert gratuit, o premieră pentru Cuba care a primit în această săptămână vizita preşedintelui SUA Barack Obama şi în care rock-ul a fost mult timp interzis, informează agenţia France Presse (AFP).

"The Rolling Stones a sosit în Cuba, joi după-amiază", a anunţat agenţia cubaneză de ştiri ACN (Agencia Cubana de Noticias) la două zile după vizita istorică a preşedintelui Obama, prima după 88 de ani în care nici un alt şef al administraţiei americane nu a vizitat această ţară.

Septuagenarii britanici Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood şi Charlie Watts vor susţine vineri un "Concert de prietenie" în aer liber, în Ciudad Deportiva, nu departe de centrul capitalei Havana.

În ciuda absenţei unei campanii de promovare, se estimează că aproximativ 500.000 de oameni vor umple arena de spectacol, un public fără precedent pentru un concert în această ţară comunistă, notează AFP.

Spre surprinderea generală, legendarul grup londonez a anunţat la începutul lunii martie că a adăugat Havana în programul turneului său "Latina Ole tur", care a parcurs deja Chile, Argentina, Uruguay, Brazilia, Peru, Columbia şi Mexic.

Cu două zile înaintea primului concert din Cuba, grupul Rolling Stones a difuzat un videoclip distribuit de portalul de ştiri Cubainformacion.tv în care Mick Jagger le promite fanilor cubanezi - în spaniolă - un spectacol "istoric".

"Am mers în multe locuri incredibile, dar acest concert va fi istoric pentru noi şi sperăm că şi pentru voi. Vă mulţumim că ne primiţi în frumoasa voastră ţară", spune Mick Jagger în limba spaniolă, cu un puternic accent englezesc, în timp ce pe ecran rulează imagini din Havana şi ale celebrului grup în concert.

Mick Jagger a efectuat în luna octombrie a anului trecut o vizită în Cuba, asistând şi la un concert de timba (gen muzical apropiat de salsa - n.r.) al grupului Bamboleo. AGERPRES

×
Subiecte în articol: rolling stones la havana